LASB, Tiikerit ja Indians sunnuntain voittajat

F-liigan miesten sarjan kauden viides nollapeli merkittiin tänään Lahdessa LASBin Santtu Pohjoselle, kun lahtelaiset löivät sarjajumbo Welhot lukemin 8-0. Sunnuntain muissa otteluissa Tiikerit kaatoi kotonaan OLS:n 8-6 ja Westend Indians vieraissa SPV:n 8-7.

Janis Ragovskisin 27 sekunnin pelin jälkeen laukoma avausmaali jäi Lahdessa ensimmäisen erän ainokaiseksi, mutta toisessa LASB osui kolme ja kolmannessa vielä neljä kertaa. Joonatan Surakka oli kahdella maalillaan ja kahdella syöttöpisteellään iltapäivän tehokkain, Tino Nivala kirjautti maalin ja kaksi maalisyöttöä.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Vantaalla karkasi OLS Valte Karvosen kahdella ja Tommi Wianderin sekä Juho Sorrin osumilla 13 minuutissa neljän maalin johtoon, mutta se ei riittänyt tänään Tiikereitä tyrmäämään vaan kotijoukkue latoi toiseen erään kuusi osumaa hivuttautuen 6–5-johtoon. Kolmannen alussa nosti Niklas Laurila isännille jo seitsemännen osuman, mutta erän puolivälissä OLS sai kavennuspaikan päästessään pelaamaan ylivoimalla. Toisin kävi, kun Tiikerit karkasi alivoimalla ylivoimahyökkäykseen ja Toni Rintala jatkoi takatolpalta Yannick Lindroosin syötön verkkoon. OLS:n Joona Alatorvisen 8–6-kavennus jätti kelloon enää 12 sekuntia, mikä ei riittänyt vaarantamaan Tiikerien voittoa. Ottelun tehomiehet olivat Tiikerien Toni Rintala ja OLS:n Juho Sorri kummankin koottua saldon 1+2.

Seinäjoella vaihtelivat tilanteet melkoisesti, kun aluksi johti SPV 2-0 ja kolmannen erän kuudennella minuutilla Westend Indians 3-6. Se ei vielä riittänyt vierasvoittoon, kun Peliveljet nousi Sami Kosken kolmen maalin myötä viisi ja puoli minuuttia ennen loppusummeria jo tasalukemiin 7-7. Espoolaiset iskivät kuitenkin seuraavassa vaihdossa vielä kerran. Valtteri Kainulainen puski pallon kotijoukkueen maalin taa, Sami Niskanen löi sen luukulle ja aivan yksin unohdettu Teppo Salo tinttasi lähietäisyydeltä ratkaisun. Salo, Valtteri Kainulainen ja SPV:n Sami Koski latoivat ottelussa kolme maalia mieheen.

Juha Käenmäen ottelukuviin

Kuva: Ville Vuorinen

Teppo Salo ratkaisi Seinäjoen ottelun illan kolmannella maalillaan. Kuva: Juha Käenmäki