Loiston tappio- ja EräViikinkien voittoputkille päätös

F-liigan naisten tasolohko A:ssa pelattiin sunnuntaina kolme ottelua, joissa SSRA kaatoi vieraissa EräViikingit 5-4, PSS kotonaan TPS:n 6-4 ja FBC Loisto vieraissa Kooveen 5-4.

Kolmen ottelun voittoputkesta peliin lähtenyt EräViikingit livahti aluksi kahden maalin johtoon, mutta SSRA tuli nopeasti tasoihin ja toisessa erässä Liinu Koiviston kahdella osumalla kaksi maalia edelle. Kotijoukkueen Jenni Torkki kavensi erän loppuun, mutta kolmannen erän alussa Emmi Niemelä nosti oululaisille illan voittomaaliksi jääneen viidennen osuman. EräViikingit kykeni enää Sofia Mittentagin kuudella viittä vastaan laukomaan kavennukseen.

Porvoossa laukoi Kia Lehmusvuori PSS:lle toisen erän lopulla jo turvallisen tuntuisen 4–1-johdon, mutta TPS:llä oli vielä keinoja takataskussa. Kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua Laura Rantanen nosti kuudella viittä vastaan turkulaiset jo lukemiin 5-4. Jännitystä riitti viimeiselle sekunnille saakka, sillä vasta ajassa 59.59 Annina Levälampi varmisti PSS:n kuudennen perättäisen voiton laukomalla loppunumerot tyhjään verkkoon.

FBC Loisto katkaisi seitsemän ottelun tappioputkensa maukkaalla tavalla, kun se nousi voittoon kahden maalin takamatkalta. Koovee johti 15 minuutin pelin jälkeen 2-0 ja karkasi Loiston tasoitettua vielä kolmannen erän alussa 3–2-johtoon. Viimeisellä kympillä iski kuitenkin salamavauhdilla Loisto. Olivia Pietilä tasoitti, puolitoista minuuttia myöhemmin Sini Niinikoski laukoi liki keskiviivalta turkulaiset maalivahdin käsien kautta ensi kertaa johtoon ja vain kuusi sekuntia tästä Laura Pakarinen työnsi kakkospallosta lukemiksi 3-5. Suvi Hämäläinen ohjasi vielä maalin edestä Kooveelle kavennuksen, mutta viimeiset 72 sekuntia Loiston maali pysyi koskemattomana. Loiston edellinen voitto oli tullut 6. marraskuuta samoin Kooveeta vastaan.

PSS ja SSRA ovat repäisseet kärjessä pientä eroa pääjoukkoon, kun porvoolaisilla on 37, oululaisilla 35 ja ottelun vähemmän pelanneella SB-Prolla 30 pistettä.

Naisten tasolohko B:ssä SaiPa kaatoi vieraissa jatkoajalla ÅIF:n 2-1 ja Welhot kotonaan O2-Jyväskylän 7-3.

Sipoossa nähtiin maaleja vasta toisen erän lopulla, kun Kaisa Kantokorpi laukoi ensin ÅIF:n johtoon mutta Juuli Hakkarainen tasoitti vain runsasta minuuttia myöhemmin. Seuraavan kerran heilahtikin sitten vasta jatkoajalla. SaiPa kierrätti pitkään palloa ja pelasi sen lopulta vasempaan laitaan Miisa Turuselle, joka kiskaisi kierrosta ratkaisun etuyläkulmaan pysäyttäen pelikellon aikaan 64.22.

Kuopiossa Lotta Lindi, Kiia Kokko ja Anna-Reetta Tölli takoivat 15 minuutissa Welhoille kolmen maalin johdon, josta vieraat eivät enää toipuneet. pelin puolivälissä O2:n Else Aalto kavensi tilanteeksi 4-2, mutta kolmannen alussa Welhot karkasi Miia Murtorinteen ja Anna-Reetta Töllin osumilla. Tölli (2+1) ja Lotta Lindi (1+2) olivat illan tehottaret.

SaiPalla on lohkokärjessä nyt kahden pisteen etumatka ottelun enemmän pelanneeseen Pirkkain joukkueeseen, josta ÅIF on jäänyt kuusi pistettä.

Arkistokuva SSRA:n ja EräViikinkien Oulun-kohtaamisesta: Ari Arola