EräViikingit löi PSS:n mutta jäi ilman kolmen pisteen voittoa

Naisten F-liigan tasolohko A:ssa pelattiin yksi dramaattinen ottelu, jossa EräViikingit löi vieraissa rangaistuslaukauksilla PSS:n 7-6 oltuaan vielä 12 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua tappiolla.

A-lohkon viimeisenä oleva EräViikingit haki ehdottomasti kolmen pisteen voittoa välttääkseen karsimisen pudotuspelipaikasta, ja kaikki näyttikin hyvältä, kun Anni Räisänen laukoi pelin puolivälissä helsinkiläiset jo 1–4-johtoon. PSS puristi kuitenkin kolmannessa erässä tasoihin ja kuittasi vielä Sofia Mittentagin 4–5-maalinkin. EräViikingit otti pakkopaikassa maalivahtinsa pois, ja se kostautui Fanny Holmbergin lyödessä viimeisellä minuutilla tyhjiin PSS:n 6–5-voittomaalin. Yksitoista sekuntia ennen loppua Maura Paajanen kuitenkin tasoitti Jenni Torkin lähivapaalyönnistä tarjoilemasta poikkisyötöstä, ja rangaistuslaukauskisassa EräViikingit nipisti vielä toisen pisteen joukkueen viimeisen laukojan Mirva Laitisen onnistumisella.

Arkistokuva: Jarmo Koskela