Uutiset

EräViikinkien Mirva Laitiselle yhden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt EräViikinkien Mirva Laitiselle yhden ottelun pelikiellon jalkakontaktista vastustajaan F-liigan ottelussa PSS–EräViikingit 27.1.2021.

Peliajassa 59.56 kentän keskipisteen tuntumassa PSS:n maalivahti avasi peliä heittämällä pallon keskikentälle, jossa sitä vastaan tuleva Milja-Maria Saarikoski pysähtyi, ja samalla kun hän käänsi rintamasuuntansa, hän pelasi palloa edelleen oman joukkueensa hyökkäyspäätyä kohti. Mirva Laitinen tuli
juoksuvauhdilla tilanteeseen Saarikoskeen nähden tämän selkäpuolelta. Laitinen osui vasemmalla polvellaan Saarikoskeen oikean jalan polven alueelle. Saarikoski loukkaantui osuman seurauksena.

EräViikingit katsoi vastineessaan, että Laitinen pyrki nopeassa tilanteessa pelaaamaan palloa ja ottamaan katkoa mailallaan mutta vastustajan yllättävä kääntyminen tilanteessa tuotti pelaajien jalkojen välisen kontaktin. Kyseessä oli jalkojen tahaton sotkeutuminen toisiinsa.

Kurinpitäjä lausui perusteluissaan seuraavasti:

Katson kuitenkin, että nimenomaan Laitisella on mahdollisuus omalla pelitavallaan vaikuttaa tilanteeseen, ei Saarikoskella. Laitisen pitää lukea tilanne ja toimia sen mukaan, koska hänellä on esteetön näkymä. Eli pelata tilanne turvallisesti. Laitinen hidastaa ennen kontaktia vauhtinsa, mutta kuitenkin valmistautuu kontaktiin. Laitisen polvi osuu Saarikosken polven seudulle aiheuttaen loukkaantumisen. Laitisen olisi pitänyt ymmärtää, että Saarikoski ei osaa odottaa kontaktia selän takaa ja täten Laitinen on osoittanut tilanteessa merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan turvallista pelaamista ja terveyttä kohtaan.

Katson, että Laitinen on tilanteessa syyllistynyt PS 617 2) kohdan raakaan rikkomukseen.

Kurinpitomenettelyssä on jalkoihin/polviin kohdistuvista kontakteista annettu tapauksesta riippuen 1-2 ottelun pelikielto. Katson, että tässä tapauksessa Laitinen hidastaa vauhtinsa lähes pysähdyksiin ja täten vähentää kontaktin voimaa.

F-liigan kurinpitopäätöksiin