Oilers selvään voittoon kärkiottelussa, Tampereella 40 jäähyminuuttia

F-liigan miesten lauantain kärkiottelu pelattiin Espoossa, jossa Oilers löi Nokian KrP:n 8-3 ja nousi nokialaisten ohi Classicin kantaan kakkoseksi. Illan muissa otteluissa Classic kaatoi Tampereen kuumassa illassa EräViikingit 11-9, OLS vieraissa LASBin 4-3 ja Happee kotonaan SPV:n 6-5.

Oilers löi KrP:lle luun kurkkuun heti avauserässä, jonka se vei Rasmus Kainulaisen, Justus Kainulaisen, Tuomas Iiskolan ja Riku Holopaisen maaleilla 4-1. Nokia ei päässyt tänään peliin kiinni missään vaiheessa ja on nyt hävinnyt seitsemän ottelun voittoputkensa jälkeen kaksi kolmesta viime ottelustaan. Tuomas Iiskola laukoi Öljymiehille hattutempun ja Riku Holopainen merkkautti 2+1.

OLS:n vierasvoitto LASBista vahvisteli oululaisten asemia liigan keskiryhmässä, kun turvaväliä karsintapaikkaan on nyt kolme pistettä. Tänään LASB nousi toisen erän loppuhetkillä Perttu Koljosen ja Joni Puolakan osumilla tappiolta 3–2-johtoon, mutta OLS:lta löytyi vielä yksi vaihde. Tuukka Kivioja tasoitti vain 23 sekuntia ennen toisen erän loppua, ja heti kolmannen aluksi Joona Alatorvinen laukoi voittomaliksi jääneen 3–4-osuman.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Tampereella vietiin pöytäkirjaan peräti 40 jäähyminuuttia, kun Classic jatkoi voittoputkeaan. Toisen erän puolivälissä passitettiin ensin Classicin Oskari Heikkilä väkivaltaisuudesta viiden minuutin jäähylle ja hetken päästä joukkuetoveri Juha Kivilehto peräti suihkuun hänen tuupattuaan Jani Kukkolan selälleen maalin edessä. EräViikingit nousi Tommi Rosendahlin ja Lauri Kapasen ylivoimamaaleilla johtoon ja lähti vielä päätöserään maalin etumatkan turvin. Kolmanteen erään Classic tuli kuitenkin itsensä koonneena ja muutti 6-7:n 10-7:ksi ennen vieraiden lohtukavennuksia. Oskari Heikkilä (3+1) ja Sami Johansson (1+3) olivat Classicin neljän pisteen miehet., EräViikingeistä ylsivät samaan Markus Salmi (2+2) ja Tommi Rosendahl (1+3).

Esa Takalon ottelukuviin

Viimeisellä pudotuspelipaikalla kahdeksantena olevan SPV:n ero takana viivaan pysyi illan Happee-tappion myötä kolmessa pisteessä. Vielä toisessa erässä SPV nousi Jari Hankkion ja Juuso Keskisen maaleilla tappiolta 3–4-johtoon, mutta sitten oli kotijoukkueen vuoro kääntää peli. Matti Minkkinen tasoitti illan toisella osumallaan, ja Roni Laasonen laukoi Happeen edelle. Voittomaaliksi jäi lopulta puolustaja Jonne Junkkarisen päätöserän avausminuutilla iskemä alivoimaosuma. Sami Koski nosti kolme minuuttia ennen loppusummeria SPV:n vielä maalin päähän, mutta tasoitukseen asti ei kiriä nyt löytynyt.