Uutiset

EräViikinkien Tuomas Aholle yhden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt EräViikinkien Tuomas Aholle yhden ottelun pelikiellon vaarallisesta kontaktista vastustajaan F-liigan ottelussa EräViikingit–TPS 10.2.2021.

Asia tuli vireille TPS:n tekemällä videotutkintapyynnöllä.

Peliajassa 44:37 TPS:n Juuso Alin sai palautussyötön puolustusalueelta ja käänsi rintamasuuntansa hyökkäyssuuntaan lähtien etenemään pallon kanssa. Hän ehti ottaa yhden juoksuaskeleen, kun Tuomas Aho tuli kovalla juoksuvauhdilla tilanteeseen Alinista katsottuna etuviistosta. Aho osui vasemmalla olkapäällään Alina ylävartalon seudulle. Alin loukkaantui osuman seurauksena. Erotuomarit eivät tuominneet tilanteesta rangaistusta.

Pääsarjojen kurinpitäjä arvioi tilannetta seuraavasti:

Tapauksessa jää epäselväksi, mihin kontakti osuu. Olennaista tapauksessa on, että Ahon toiminta osoittaa merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan turvallista pelaamista ja terveyttä kohtaan. Aholla on esteetön näkyvyys Aliniin. Hänellä on mahdollisuus valita turvallinen pelitapa. Hänen olisi pitänyt ymmärtää, että pallon kanssa suunnanmuutoksen tehtyään Alinilla on vain vähäinen mahdollisuus vastaanottaa kontaktia. Aho on kovassa juoksuvauhdissa. hän ei tee mitään sellaista, minä voisi tulkita törmäystä lieventäväksi vaan juoksee suoraan päin, valmistautuen kontaktiin. Aho ei törmäyksessä pysty määrittelemään, mihin hänen olkapäänsä osuu, vaan se on sattumanvaraista, Ahosta riippumatonta. Ahon olisi pitänyt mieltää, että kuvatunlainen kontakti on vaarallinen.

Katson, että Aho tarkoituksella ottanut vaarallisen kontaktin Alinin ylävartaloon ja näin syyllistynyt PS 617 2) kohdan raakaan rikkomukseen.

EräViikingit katsoi vastineessaan, että kyse oli lajin nopeaan luonteeseen kuuluvasta tahattomasta kontaktitilanteesta eikä Aho pyrkinyt kontaktiin vaan pallonriistoon. Lisäksi EräViikingit lausui muun muassa, että kontakti ei osunut päähän eikä vastustaja loukkaantunut tilanteessa vaan kykeni heti jatkamaan peliä.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: