Karoliina Kujalasta kaikkien aikojen neljäs 500 pisteen pelaaja

F-liigan naisten tasolohko A:n sijoitussarjoissa pelattiin sunnuntaina kaksi ottelua. Sijoitussarja A:ssa SB-Pro kaatoi kotonaan PSS:n 7-3 ja sijoitussarja B:ssä Classic kotonaan jatkoajalla FBC Loiston 7-6.

Nurmijärvellä rikkoi SB-Pron Karoliina Kujala kaikkien aikojen neljäntenä pelaajana 500 runkosarjapisteen rajan, kun teki ottelussa kaksi maalia ja syötti yhden. Kujalan kaikkien aikojen tehot ovat nyt 280 ottelussa 287+214=501. Viiteensataan pisteeseen ovat ennen häntä yltäneet vain Nina Rantala (655), Katriina Saarinen (640) ja kaksossisko Elina Kujala (547). Itse ottelussa nappasi Pro johtoaseman jo ottelun toisella minuutilla ja piti sen loppuun saakka.

Tampereella nousi Classic avauserän 0–2-tappioasemasta rinnalle ja kolmannessa erässä kahdesti jo Alisa Pölläsen maaleilla johtoonkin. Ne kykeni Loisto vielä kuittaamaan Tuulia Lahden osumilla, mutta jatkoajalla ei tasoitusmahdollisuutta enää tullut. Sitä oli pelattu kaksi minuuttia, kun Classic kierrätti pallon ensin maalin takaa ja sitten alaspäin Meri Jokiselle, joka laukoi asettelematta ratkaisun takatolpan juureen. Alisa Pöllänen oli kolmella maalillaan ja yhdellä syöttöpisteellään Tampere Areenan iltapäivän pitelemättömin. Kohtaaminen oli joukkueiden kauden neljäs, ja Classic on vienyt niistä jokaisen.

Pääkuva: Ville Vuorinen