Uutiset

Indiansin Olli Arkkilalle yhden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Westend Indiansin Olli Arkkilalle yhden ottelun pelikiellon vastustajan päähän kohdistuneesta kontaktista F-liigan sunnuntain ottelussa Tiikerit–Westend Indians.

Peliajassa 36:45 Tiikerien Yannick Lindroos otti pallon haltuun laidassa ja eteni pallon kanssa kohti pelialueen päätyä. Indiansin Olli Arkkila seurasi Lindroosia ja otti häneen kontaktin pelialueen kulmassa. Arkkilan olkapää osui kontaktitilanteessa Lindroosin pään alueelle. Erotuomarit tuomitsivat Arkkilalle tilanteesta pelirangaistuksen.

Kurinpitäjä arvioi tilannetta seuraavasti:

Kiistatonta asiassa on, että kontakti osuu osittain pään alueelle. Tämä on nähtävissä tallenteesta nimenomaisena pään retkahdusliikkeenä. Arkkilalla on ennen kontaktia esteetön näkyvyys Lindroosiin. Arkkilan olisi pitänyt huomata Lindroosin matala peliasento sekä se, että Lindroosin fokus on pallossa. Lindroosilla on vain vähäinen mahdollisuus vastaanottaa tuleva kontakti. Arkkilalla on mahdollisuus pelata tilanne turvallisesti, mutta tästä huolimatta hän ottaa kovan olkapääkontaktin Lindroosiin. Osittain Lindroosin matalan peliasennon vuoksi, kontakti osuu häntä pään seudulle. Arkkilan olisi pitänyt mieltää tämä ennen kontaktia.

Arkkila on osoittanut tilanteessa merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan turvallista pelaamista ja terveyttä kohtaan ja täten syyllistynyt PS 617 2) kohdan raakaan rikkomukseen.

Normaalisti kurinpitotapauksissa päähän kohdistuvista kontakteista on annettu kahden ottelun pelirangaistus. Katson kuitenkin, että tässä tapauksessa lieventävinä seikkoina on, että juoksulinjat eivät ole leikkaavat ja Arkkila pelaa tilanteessa palloa.

Indians katsoi vastineessaan, että Arkkila ei erikseen yrittänyt taklata Lindroosia, vaan pyrki ohjaamaan juoksulinjaa kääntämällä kylkensä haluttuun ohjaussuuntaan. Arkkilan mailan lapa osui ensiksi palloon ja sen jälkeen käsivarsi Lindroosin olkapäähän, josta se mahdollisesti nousi kasvojen korkeudelle.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: