SaiPa ja TPS jyräämässä puolivälieriin

SaiPa ja TPS ovat voiton päässä F-liigan naisten puolivälieristä, kun ne nappasivat ottelusarjojen toiset voittonsa vieraskaukaloissa. SaiPa kaatoi Helsingissä EräViikingit 6-5 ja TPS Pirkat jatkoajalla 4-3.

Tapanilan Mosahallin päälliköksi nousi SaiPan tähti Miisa Turunen, jolle merkittiin voittajien kuudesta osumasta kaksi maalia ja kolme syöttöpistettä. EräViikingit käväisi aluksi jo 2–0-johdossa, mutta Silva Jääskeläisen läpiajosta sijoittaman kavennuksen jälkeen kotijoukkue tarjoili vieraille kolme halpaa ylivoimaa, joista Miisa Turunen järjesteli kolme ylivoimamaalia. Kenties viimeisen kotiottelunsa NLA-joukkueena pelannut EräViikingit nousi vielä kolmesti maalin päähän, mutta Miisa Turusen vanhanaikainen ja Elina Suutarin 4–6-osuma pitivät lappeenrantalaiset edellä loppuun saakka.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Eilen liki 75 minuuttia tahkonneet Pirkat ja TPS joutuivat tänäänkin ylitöihin, kun TPS:n toisessa erässä rakentama 1–3-johto suli Pinja Myllymäen kavennukseen ja Krista Siukolan tasoitukseen. Tänään jatkoaika kuitenkin kesti alle neljä minuuttia ennen kuin Diana Klavan syötti vauhdissa olleen Sofia Leinon lapaan ja Leino kiskaisi takatolppaa raapaisseen pallon Pirkkain verkkoon.

Puolivälieräpaikat ovat katkolla SaiPalle ja TPS:lle keskiviikkona Lappeenrannassa ja Turussa.

Tasolohko A:n sijoitussarja B:ssä FBC Loisto löi vieraissa rangaistuslaukauksilla Kooveen 4-3 ja varmisti kärkipaikan. Jatkolohko A:ssa SSRA kaatoi kotonaan SB-Pron 8-5 melkoisia käänteitä tarjonneessa mittelössä.

Oulun ottelun näytti kahden erän jälkeen jo ratkotulta, kun SSRA johti muun muassa Sanni Uimarihuhdan ihmepomppumaalin myötä 5-0. Kolmannen alussa SB-Pro pakotti kahdella nopealla kavennuksellaan kotijoukkueen aikalisään, mutta sekään ei pysäyttänyt vyöryä, kun maalille yksin unohdettu Karoliina Kujala nosti 5-3, Mea Kiuru ensimmäisellä liigamaalillaan 5-4 ja vielä Elina Vanhanen neppasi kaaripallolla keskiviivalta 5-5. Sitten ryhdistäytyivät kuitenkin Rankat Ankat uudelleen ja ratkoivat pelin. Sanni Uimarihuhta kiskaisi pienestä kulmasta maalin kattoon uuden johdon, ja kohta Hanna Niemelä puttasi Jonna Virkkusen nappisyötöstä takatolpalta eron kahteen. Pron yritettyä kuudella ei SSRA osunut tyhjiin, mutta Sanni Uimarihuhta ehti vielä laukoa Juulia Katajan puolittaisen torjunnan kautta loppunumerot. Hän ei jättänyt hattutempullaan ja kahdella syöttöpisteellään epäselvyyttä ottelun hahmosta.

Ari Arolan ottelukuviin

Kooveen ja Loiston kohtaamisen maalien pääosa syntyi avauserässä, jossa Koovee kuittasi kahdesti vieraiden johdon. Toisessa erässä Linnea Nevalainen nosti turkulaiset jo kolmannen kerran edelle, mutta Hanna Kiljusen 3–3-osuma kolmannessa siirsi ratkaisun ohi varsinaisen peliajan. Kun jatkoaikakaan ei tuonut maalia, haettiin voittaja rangaistuslaukauskilpailussa, jonka voitto-osuma merkittiin Loiston Eerika Koskelle.

Kuva: Juhani Järvenpää