Classic, SPV ja Happee avausvoittoihin puolivälierissä

F-liigan miesten puolivälierät jatkuivat tänään kolmella ottelulla, kun Classic, Happee ja SPV ottivat ensimmäiset kiinnityksensä paikkaan neljän joukossa. Classic kaatoi kotonaan LASBin 13-4, Happee vieraissa Nokian KrP:n 6-5 ja SPV yllätti vieraissa jatkoajalla TPS:n 3-2.

Turussa mentiin kaksi erää ennakkosuosikki TPS.n tahdissa, kun maalitilin toisessa erässä avannut Juuso Forsman iski erän loppuun vielä toisen kerran. Tuore cupmestari SPV kuitenkin näytti, mistä sen sitkeä maine on peräisin, kun Aapo Lokasaari kavensi erän alkuun ja kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa Matias Lintula löi pelin tasoihin. Molemmat osumat syötti Joni-Arttu Sieppi. Jatkoaikaa hallitsi selkeästi TPS; kunnes yksi hukattu pallo omalla alueella maksoi voiton. SPV rakensi kahdella syötöllä paikan Jari Hankkiolle, joka tuupattiin selästä lattiaan, ja Hankkio sijoitti tuomitun rangaistuslaukauksen varmasti verkkoon.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Runkosarjan lopun vaisusti pelannut Classic otti tänään ensimmäisen pudotuspeliottelunsa pelanneelta LASBilta luulot pois heti alussa karaten 25 minuutissa jo 6–0-johtoon. Sitten iski lahtelaisten Perttu Koljonen ylivoimalla LASBin historian ensimmäisen pudotuspelipelimaalin ja perään vielä siirretyn rangaistuksen aikana toisen. Juuri enempää armoa ei Classic kuitenkaan antanut vaan jatkoi eron kasvattamista ja loppunumeroista tylyt. Eemeli Salin laukoi Classicille hattutempun, ja kolmen pisteen miehiä olivat myös Sami Johansson (2+1), Ville Lastikka (2+1), Eetu Sikkinen (1+2) ja Jere Pulkkinen (0+3).

Raholassa nähtiin kolmijakoinen ottelu, jossa Happee karkasi ensin kahdeksassa minuutissa kolmen maalin johtoon, mutta sitten oli KrP:n nousun vuoro. Toiseen taukoon mennessä kotijoukkue oli noussut tasoihin, ja kolmannen alussa Joona Rantala ja Nico Jonaeson laukoivat Nokian nopeasti 5–3-johtoon. Happeella oli vielä kuitenkin yksi vaihde varastossa. Joel Lahti syötti ensin Paul Kotilaisen kavennuksen ja sitten Jonne Junkkarisen tasoituksen, ja vajaat seitsemän minuuttia ennen loppua iski Peter Kotilainen keskisuomalaisille voittomaalin. Peter Kotilainen (2+1), Joel Lahti (1+2) ja Jonne Junkkarinen (1+2) merkkauttivat Happeen sarakkeeseen kolme pistettä mieheen.