LASB otti historiallisen voiton Classicista – ottelut nyt 1-1

LASB otti F-liigan historiansa ensimmäisen pudotuspelivoiton ja tasoitti puolivälieräsarjan tilanteeksi 1-1 kaatamalla kotonaan kestomestari Classicin 7-3. Avauskohtaamisen Tampereella LASB oli hävinnyt 14-3.

Avauserän hukattu rangaistuslaukaus ja oma maali eivät luvanneet Classicin illalle hyvää, ja ensimmäiselle tauolle lähdettiinkin LASBin sensaatiomaisissa 3–0-johtolukemissa. Classic kavensi tilanteeksi pelin puolivälissä 3-2 ja vielä viisi minuuttia ennen ottelun lopput 4-3, mutta sitten ei nähty mestarien nousia vaan LASBin näytöksen huipennus. Joukkueensa kolmannen maalin jo laukomnut Jesse Arola laittoi pallon vielä toisen, kolmannen ja neljännenkin kerran Classicin verkkoon.

Voitto oli myös LASBin kaikkien aikojen ensimmäinen Classicista.

Tasan ovat voitot myös parissa TPS–SPV, kun turkulaiset kuittasivat eilisen jatkoaikatappionsa voittamalla tänään Seinäjoella 8-4. TPS teki pelin selväksi jo hurjassa avauserässään, jonka se vei Mikko Hautaniemen kahdella osumalla sekä Lauri Stenforsin, Janne Hoikkasen ja Juuso Forsmanin maaleilla 5-1. Peliveljet nousi loppuminuuteilla vielä kuudella viittä vastaan tilanteeseen 4-7, mutta sitten epäonnistui Jari Hankkio rangaistuslaukauksessa ja Miko Kailiala nosti loppunumerot tyhjiin.

Juha Käenmäen ottelukuviin

Nokian KrP haki kotietunsa takaisin Happeelta kaatamalla keskisuomalaiset Jyväskylässä 5-2. Peter Kotilainen laukoi isännille nopean avausmaalin, mutta toisessa erässä Valtteri Viitakosken osuma ja Joonatan Kovasen sekä Mikko Laakson ylivoimamaalit siirsivät KrP:n 1–3-johtoon. Peter Kotilainen pääsi yrittämään kavennusta ensin toisen erän lopussa yhdestä ja sitten kolmannen alussa toisesta rangaistuslaukauksesta muttei onnistunut kummallakaan kerralla ohittamaan KrP-vahti Miro Tuomalaa. Joona Rantalan lauottua ensin nokialaiset 1–4-johtoon tuotti Happeen lopun yritys ilman maalivahtia yhden osuman kumpaankin päähän.