Classic, TPS ja Happee murskavauhdissa – Markus Laakso nollasi Nokian tähdet

Classic, TPS ja Happee siirtyivät tänään puolivälieräsarjoissaan näytöstyyliin 2–1-johtoon, kun Classic kaatoi kotonaan LASBin 8-2, TPS kotonaan SPV:n 10-2 ja Happee vieraissa Nokian KrP:n 9-0.

Classicin toisessa kohtaamisessa yllättänyt LASB aloitti nytkin vahvasti, kun Tuure Ailio ja Jesse Arola siirsivät lahtelaiset 10 minuutissa kahden maalin johtoon. Sitten kelkka kuitenkin kääntyi. Classic iski jo ennen erätaukoa kolmesti, ja toisen erän alku oli vieraille katastrofi. Sami Johansson karkasi suoraan aloituksesta iskemään laidasta takakulmaan 4-2, Alpo Laitila sivalsi syötönkatkosta 5-2 ja vielä Oskari Heikkilä 6-2, kun erää oli takana vasta minuutti. Classicista löytyi tänään seitsemän eri maalintekijää, ja kahdesti osui vain Sami Johansson.

Esa Takalon ottelukuviin

TPS karkasi jo avauserässä, kun maalille vapautettu Jani Hyytiäinen harhautti kevään avausmaalillaan 1-0, Eero Jalo ylivoimalla 2-0 ja erän päätösminuutilla vielä Mikko Hautaniemi 3-0. SPV:n Juuso Keskisen 4–1-kavennus jäi laihaksi lohduksi Peliveljille, kun TPS oli jo toiseen taukoon mennessä karannut 8–1-johtoon. Eero Jalo, Miko Kailiala ja Mikko Hautaniemi olivat tänään mustavalkoisten kolmen tehopisteen miehet.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Vierasvoittojen ottelusarjassa Happee otti Nokian KrP:ltä aseet talteen alusta asti ja karkasi seitsemässä minuutissa Jonne Junkkarisen ja Lassi Kotovaaran osumilla kahden maalin johtoon. Isäntien maalia ei nähty toisessakaan erässä, jossa Paul Kotilainen ja Roni Laasonen iskivät kaksi maalia mieheen muuttaen tilanteeksi jo 0-6. Kolmanteen erään KrP vaihtoi maalille Jesse Kanervan ja penkitti supertähtensä Henri Johanssonin ja Nico Jonaesonin, mutta peliä ei sekään kääntänyt. Sen sijaan Roni Laasonen sai työntää lahjapallosta tyhjiin 0-7 ja Ilmari Aarela karkasi alivoimalla tekemään 0-8. Happeen maalissa Markus Laakso kruunasi nollapelinsä syöttöpisteellä Aarelan osumaan. Kaikkiaan ahnehti Roni Laasonen tänään tehot 3+2, Paul Kotilainen 2+1 ja päätösnumerot näyttävästi luukulta nostanut  Peter Kotilainen 1+2.
– Yksi nollapeli on taustalla kolme vuotta sitten, ja hienoa, että saatiin tänään voitto, Markus Laakso mietti Ruudun haastattelussa.
– Tehtiin hyvin joukkueena duunia, ja tuolla oli helppo pelata. Ollaan varmaan kaksi vuotta pelattu vieraissa todella hyvin, ja nyt pitäisi löytää sama moodi omaan Hirviteatteriin.

Parissa Westend Indians–Oilers on välieräpaikka keskiviikkona katkolla Oilersille. Parit LASB–Classic, SPV–TPS ja Happee–Nokian KrP iskevät neljännet ottelunsa torstaina.

Kuva: Anssi Koskinen

Maalivahdin päälle päättynyt nousu toi Classicin Alpo Laitilalle viiden minuutiin rangaistuksen. Kuva: Esa Takalo