Santeri Lindfors taas jatkoaikasankarina – Oilers vei välieräavauksen

Oilers otti ensimmäisen kiinnityksen F-liigan finaalipaikkaan, kun se kaatoi kotonaan TPS:n 6-5 Santeri Lindforsin jatkoaikamaalilla. Sama mies oli ratkaissut jatkoajalla ratkaisevan puolivälierän Westend Indiansia vastaan.

Oilers karkasi toisessa erässä hetkeksi jo 3–1-johtoon, mutta sitten repäisi TPS hurjan tehojakson. Ville Laine ja Juuso Forsman toivat turkulaiset tasoihin vain 11 sekunnin välein syntyneillä osumilla, ja lisää tuli. Mikko Hautaniemi pommitti yllättävällä lämärillä vieraat johtoon, ja Miko Kailiala napautti kakkospallosta eron jo kahteen Ville Hirvisuon kiepsahdettua ensin irti puolustajasta laukaukselle.  Oilers on kuitenkin noussut näissä pudotuspeleissä jo useammasta ahdingosta, ja niin myös tänään, kun TPS otti päätöserään kolme jäähyä, joista Oilers rankaisi kahdella Tuomas Iiskolan ylivoimamaalilla. TPS sai pelata vielä varsinaisen peliajan viimeiset kaksi minuuttia ylivoimaa, mutta ilman tulosta.

Jatkoaika oli sitten kiistatonta kotijoukkueen hallintaa, ja tänään kolme minuuttia riitti ratkaisuun. Jesperi Lindforsin laukaus jäi puolittaiseksi, mutta pallo päätyi keskelle sektoria vartioimattomalle Santeri Lindforsille, jonka kääntölaukaus viuhui ohi TPS-vahti Oskari Fäldenin.

Toinen kohtaaminen odottaa maanantaina Turussa, ja finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa. Toinen välieräpari Classic–Nokian KrP aloittaa oman mittelönsä lauantaina.

Arkistokuva:  Jarmo Koskela