KrP kukisti kestomestarit, Öljymiehille jo toinen välierävoitto

Nokian KrP tasoitti F-liigan välierävoitoiksi Classicia vastaan 1-1, kun se kaatoi mestarit tänään kotonaan maalein 7-5. Toisessa parissa Oilers otti jo toisen voittonsa TPS:stä oltuaan Turussa vahvempi tuloksella 6-2.

Tampereen mittelössä antoi Nokian KrP Classicille shokkihoitoa heti avauserässä, kun Jere Mattila ohjasi johtomaalin Nico Jonaesonin kulmavaparista, Joona Rantala sivalsi vastaiskusta itse 2-0 ja Simo Paulaharju nosti läpiajosta jo 3-0. Eikä siinä vielä kaikki, toisen erän alkuun iski vielä kahdesti Henri Johansson, ja taululla irvisteli tilanne 5-0. Classic kavensi kahdesti, mutta Joona Rantala torppasi mestarien momentumia iskemällä vielä ennen taukoa toisen maalinsa. Samoin kävi päätösjaksolla, kun Classicin 6–3-kavennuksen jälkeen Vili Liponen nousi sijoittamaan etuyläkulmaan KrP:lle jo numeron seitsemän.  Mestarien kitkaista iltaa kuvasti kolmannen erän tilanne, jossa maailmanmestarit Sami Johansson ja Eemeli Salin pääsivät hyökkäämään kaksin maalivahti Miro Tuomalaa vastaan, mutta eivät koskaan saaneet aikaan edes laukausta. Classic otti jo päätöserän puolivälissä aikalisän ja alkoi vetää maalivahti Lassi Torisevaa penkillle, ja riskipeli tuottikin lohduksi kaksi kavennusmaalia.

– Tiukkaa vääntöä, maisteli Ruudun haastattelussa voittoa neljän tehopisteen Henri Johansson.
– Edellisessä pelissä ei oltu vielä ihan hereillä mutta nyt oltiin alusta asti. Seuraavaksi haetaan yksi voitto vieraskentältä ja hoidetaan loput kotona, ja sehän riittää.

– Oltiin hallille tullessa vielä sormi nenässä ja unihiekat silmissä, ja se näkyi ensimmäisessä ja vähän vielä toisessakin erässä, tiivisti Classicin maaleista kaksi laukonut Jere Pulkkinen.
– Sitten saatiin jo vähän ryhtiä kaivettua esiin mutta eihän tämä vielä ollut meiltä sellaista peliä, jolla tällaisia otteluita voitetaan.

Turussa koettiin ensimmäisen erän puoliväliin maalihyöky, kun TPS:n Toni Salminen kuittasi kaukolaukauksella yläputken kautta Antti Suomelan komeasta kuviosta Oilersille päättämän avausmaalin, mutta heti perään Justus Kainulainen ja Jani Rauhala linkosivat espoolaisille kahden maalin vierasjohdon. Toisessa erässä helähti vain kerran: Oilersin pelatessa ylivoimalla Rasmus Kainulainen tuuppasi päädyssä puolustaja Tino Salmisen keräilemään itseään laidankappleiden seasta ja siirsi pallon luukulle, josta Markus Markkola ohjasi tilanteeksi 1-4. Päätöserässä kävivät Antti Suomela ja Jani Rauhala laukomassa illan toiset maalinsa ja varmistamassa Öljymiesten voiton, vaikka isäntien Olli Kinnunen vielä kavensikin.