SB-Pro rankkareilla välieriin, SSRA, PSS ja Classic enää voiton päässä

SB-Pro selvisi ensimmäisenä joukkueena F-liigan naisten välieriin, kun se voitti kolmannenkin kohtaamisen TPS:aa vastaan. Tänään Pro vei pelin vasta rangaistuslaukauskisassa 4-3. Omia sarjojaan johtavat nyt 2-1 kotonaan EräViikingit 10-5 kaatanut SSRA, kotonaan Kooveen 11-3 kukistanut PSS ja FBC Loiston vieraissa 5-1 voittanut Classic.

Edellisen pelin jatkoajalla voittanut SB-Pro nousi tänään 0–2-tappioasemasta 3–2-johtoon, mutta TPS:n Sofia Leinon ylivoimamaali viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua pakotti joukkueet taas ylitöihin. Nyt ei maalia nähty vielä 20 minuutin jatkoajallakaan vaan ratkaisu syntyi vasta rangaistuslaukauskisan kahdeksannessa parissa SB-Pron Ina Lemisen onnistuessa ja maalivahtia Juulia Katajan peittäessä TPS:n Milla Nordlundin yrityksen.

SSRA oli EräViikinkejä vastaan vielä kahden erän jälkeen tasalukemissa 4-4, mutta kolmannessa Hanna Niemelä ja Essi Ronkainen laukoivat oululaisille tavoittamattoman johdon. Vieraat kykenivät enää Sofia Mittentagin 6–5-kavennukseen, jonka jälkeen SSRA komisteli lukemia vielä neljästi. Liinu Koivisto laukoi kotijoukkueelle hattutempun, EräViikinkien hahmo oli tehoilla 1+3 Maura Paajanen.

Ari Arolan ottelukuviin

PSS karkasi Kooveelta jo avauserässä, jonka se vei Noona Björkmanin, Ella Holmbergin ja Henna Uljuan maaleilla 3-0. Koovee osui ensimmäisensä vasta päätöserässä porvoolaisten johtaessa jo 6-0. PSS:n riveistä löytyi tänään kahdeksan eri maalintekijää Ella Holmbergin takoessa kärkkäimpänä hattutempun.

Turussa oltiin vielä kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa tasatilanteessa 1-1 Henrika Maikolan lauottua FBC Loiston avauserässä johtoon ja Meri Mäkisen tasoitettua toisessa. Classic kuitenkin ratkaisi heti pelinaisten kympin aluksi, kun Sofia Lappalainen laukoi tamperelaisille johtomaalin ja Julia Woivalin vain puolitoista minuuttia myöhemmin eron kahteen. Classicin neljännen ja viidennen osuman tekivät loppusekunneilla tyhjiin Sofia Lappalainen ja Hanna Pukero.

Neljännet ottelut EräViikingit–SSRA, Koovee–PSS ja Classic–FBC Loisto pelataan lauantaina Helsingissä ja Tampereella, ja välieräpaikat ovat katkolla SSRA:lle, PSS:lle ja Classicille.

Arkistokuva: Jarmo Koskela

Emmi Niemelä nosti toisessa erässä SSRA:n tasoihin rankkarista. Kuva: Ari Arola