SSRA ja PSS välieriin, FBC Loisto tasoitti voitot

SSRA ja PSS selvisivät F-liigan välieriin voitoin 3-1, kun SSRA kaatoi tänään Helsingissä EräViikingit 8-3 ja PSS Tampereella Kooveen 9-2. FBC Loisto sen sijaan tasoitti Classicia vastaan voitoiksi 2-2 lyömällä tamperelaiset heidän kotikaukalossaan 5-1.

Helsingissä käväisi EräViikingit tälläkin kertaa johdossa, kun Maura Paajanen laukoi avauserässä tilanteeksi 2-1 ja vielä toisen puolivälissä Taru Nordman rangaistuslaukauksesta 3-2. Heti seuraavalla minuutilla Sanni Uimarihuhta kuitenkin tasoitti SSRA:lle, ja ennen toista taukoa Rankat Ankat karkasi Jonna Virkkusen ja Liinu Koiviston osumilla. Päätöserässä komisteli vielä Hanna Niemelä oululaisten voittolukemia hattutempulla.

PSS teki Tampereella selvää Kooveesta jo avauserän viidellä maalillaan. Ella Sundström, Alisa Kettunen, Henna Uljua, rangaistuslaukauksesta Annina Levälampi sekä Ella Holmberg ohittivat vuorollaan maalivahti Sara Aaltosen. Toinen erä väännettiin tasalukemiin 1-1, mutta kolmannessa PSS latoi vielä kolme osumaa kotijoukkueen yhtä vastaan. Ella Sundström oli kahdella maalillaan ja kahdella maalisyötöllään iltapäivän tehopelaaja, kaksi maalia ja yhden syötön kirjautti Ella Holmberg.

Esa Takalon ottelukuviin

FBC Loisto takoi voittoon riittäneet maalit jo ottelun ensimmäisessä erässä, jonka se vei 4-1. Classicin Sofia Lappalainen kuittasi Tuulia Lahden komean avausmaalin, mutta Saana Lenkkeri laukoi turkulaisille kakkospallosta uuden johdon ja Anna Marttala kasvatti näyttävän kuljetuksen päätteeksi eron jo kahteen. Avauserää oli jäljellä vain neljä sekuntia, kun Saana Lenkkeri kiepsahti laidasta kiskaisemaan etuyläkulmaan tilanteeksi jo 1-4. Ottelun viimeinen osuma nähtiin jo pelin puolivälissä, ja sen laukoi Loistolle ylivoimahyökkäyksen kruunuksi Laura Pakarinen.

FBC Loiston ja Classicin viides mittelö alkaa Turussa sunnuntaina klo 14.00.

Kuva: Jarmo Koskela

Cupmestari FBC Loisto haluaa vielä jatkaa pelejä myös F-liigassa. Kuva: Esa Takalo