Classic ei sittenkään ollut lyötävissä – viides perättäinen finaalipaikka aukesi voitoin 4-3

Classic selvitti sittenkin Nokian KrP:n kaksi ottelupalloa ja selviytyi viidenteen perättäiseen liigafinaaliinsa voitoin 4-3. Illan ratkaisevassa kohtaamisessa hallitseva mestari oli vahvempi lopulta selvin numeroin 10-4 ja kohtaa loppuotteluissa Oilersin.

Classic käytti avauserässä terävästi hyväkseen pelinkäännöt ja karkasi kahden maalin johtoon. Eemeli Salin sijoitti avausmaalin laitanousun päätteeksi takakulmaan, ja toisessa osumassa Salin levitti ensin oikealle Ville Lastikalle, jonka syötön Sami Johansson ohjasi maalin edestä verkkoon.

Toisen erän alussa Valtteri Viitakoski sytytti arasti aloittaneen KrP:n päättämällä vahvan läpi kentän nousun kavennukseen, mutta seuraavat paikkansa haastaja hukkasi. Classic sen sijaan onnistui. Tuukka Salo yllätti KrP-vahti Miro Tuomalan keskiviivalta lähteneellä matalalla laukauksella, ja Nokian Joonatan Kovasen pyyhkäistyä pahassa paikassa pallosta vain pölyt karkasi Sami Johansson läpi nostamaan yläkulmaan jo 4-1.

Vastaava kuvio toistui päätöserässä, jossa Mikko Laakso ensin sipaisi lähivapaalyönnistä uuden kavennuksen, mutta kohta laukoivat Classicin puolustajat Mikko Leikkanen ja Janne Lamminen vain 15 sekunnin välein lisää eroa.  KrP alkoi vetää maalivahtia penkille jo erän puolivälissä, mutta tuloksena oli kolme perättäistä osumaa tyhjään verkkoon.

Sami Johansson teki illan viidellä maalillaan samalla historiaa, kun hän otti yksi nimiinsä liigan yhden kauden pudotuspelien piste-ennätyksen ja sivusi maaliennätystä. Johanssonin kevään saldo on nyt 21+12=33.

Mika Kohonen oli tehnyt kevään 2005 pudotuspeleissä vanhaksi ennätykseksi 32 tehopistettä ja Miko Kailiala laukonut keväällä 2017 ennätysmäiset 21 maalia.

– Sattuivat nyt pomppimaan minulle kivasti nuo tyhjät maalit ja niistä tehopisteitä mutta tärkeintä että saatiin ehjä peli pelattua ja raavittua voitto, Sami Johansson sanoi Ruudun haastattelussa.
– Tiukka sarja oli ja KrP pelasi tosi hyvin, saatiin miettiä päämme puhki miten vastattaisiin heideän tekemiseensä. Saatiin kuitenkin selkä seinää vasten pelattua pari aika hyvää peliä.

Nokian KrP:n luotsi Jarmo Härmä oli pettynyt muttei selitellyt.
– Parempi jengi meni jatkoon ja pulinat pois. On taidettu pelata 26 päivään 14 peliä ja juuri nyt on takki aika tyhjä mutta näätä nousee vielä taistelemaan tosissaan pronssipelissä. Tänään oli 45 minuuttia melkein sitä mitä haluttiin mutta vähän naiiveja pelivalintoja meiltä ja Classic naulasi niistä todella tehokkaasti. Lopun pelaamiseen olen kyllä pettynyt, Härmä myönsi.