Uutiset

SB-Pron Anu Raatevaaralle yhden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt SB-Pron Anu Raatevaaralle yhden ottelun pelikiellon vaarallisesta kontaktista Classicin Kristiina Kauppilaan F-liigan keskiviikon välierässä SB-Pro–Classic.

Peliajassa 53:46 Classicin Kristiina Kauppila seurasi keskialueella pallollista tilannetta. Kauppilan takaa tuli SB-Pron Anu Raatevaara, joka otti kontaktin Kauppilan selän puolelle. Kauppila kaatui kontaktin voimasta ja loukkaantui. Tuomarit vihelsivät pelin poikki loukkaantuneen pelaajan vuoksi. Tilanteesta ei annettu rangaistusta.

Kurinpitäjä perustelee päätöstä seuraavasti:

Raatevaaralla on esteetön näkyvyys Kauppilaan. Kauppila ottaa askeleen vasempaan, Raatevaaran juoksulinjalle. Lyhyiden etäisyyksien ja tämän sivuaskeleen vuoksi, jonkinlainen kontakti tilanteessa olisi todennäköisesti tapahtunut. Katson kuitenkin, että Raatevaaralla oli mahdollisuus pelata tilanne turvallisesti. Hän olisi voinut pehmentää kontaktia kädellään tai hidastamalla juoksuvauhtiaan. Videotallenteen mukaan Raatevaara ei reagoi Kauppilan sivuaskeleeseen mitenkään, vaan jatkaa juoksuaan ja hakee kontaktin. Vaikka kontakti ei ole kova, Raatevaaran olisi pitänyt ymmärtää, että Kauppila, tilannekuva huomioiden, ei osaa valmistautua selän takaa tulevaan kontaktiin. Tämän vuoksi, Kauppilan pää tekee vaarallisen retkahdusliikkeen ja hän loukkaantuu. Lisäksi moitittavaa tilanteessa on se, että se tapahtuu pallollisen tilanteen ulkopuolella ja pallottomaan pelaajaan. Raatevaaralla oli mahdollisuus toimia tilanteessa toisin, toisen pelaajan terveyttä ja turvallista pelaamista kunnioittaen.

Katson, että Raatevaara on tilanteessa toiminut epäurheilijamaisesti ja syyllistynyt PeliS 617 4) kohdan väkivaltaiseen käytökseen.

SB-Pro katsoi vastineessaan, että kontakti oli vahinko eikä Raatevaaralla ollut tilanteessa mahdollisuutta sitä välttää. Lisäksi nopeus tilanteessa oli pieni, ja itse kontakti tapahtui olkapää olkapäätä vasten. Sekä SB-Pro että Raatevaara itse ovat pahoillaan tilanteesta.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: