Jaana Lirkki otti SB-Pron reppuselkään – Classic kaatui viidennessä välierässä

Hallitseva mestari SB-Pro selvisi kuin selvisikin F-liigan finaaleihin PSS:aa vastaan voitoin 3-2 kaadettuaan Classicin tänään kotonaan 4-3. Pron sankariksi nousi Jaana Lirkki, joka muutti puhtaalla hattutempullaan tappioaseman 4–2-johdoksi.

Eilen neljän maalin takaa rankkarivoittoon noussut Classic johti tänään Meri Jokisen ja Viola Pennasen maaleilla vielä toisessa erässä 1-2, mutta sitten astui esiin SB-Pron Jaana Lirkki. Hän tasoitti pelin ja iski kolmannen erän alussa Juulianna Sotalan laukauksen paluupallosta kotijoukkueen ensi kertaa johtoon. Päätöserän puolivälissä oli vuorossa Lirkin kolmas perättäinen osuma, joka jäi illan voittomaaliksi. Hän karvasi pallon irti puolustajalta , käytti sen Elina Kujalalla ja iski pienen poikkisyötön ohi taas kerran ison ottelun torjuneen Elsi Kangasharjun. Sofia Lappalainen kiskaisi vielä Meri Jokisen sivusiirrosta riman alle kavennuksen, mytta tasoitus ei onnistunut edes kuudella viittä vastaan kun viimeiseksi paikaksi jäänyt Sanni Niemisen laukaus lipsahti leveäksi.

Naisten F-liigan karsinnassa Blue Fox nousi jo voiton päähän liigapaikasta, kun se kaatoi Lohjan Salibandyn tänään kotonaan peräti 10-2.

Siniketut tekivät vain 10 kenttäpelaajan ja maalivahdin voimin matkaan lähteneistä lohjalaisista selvää jo avauserässä, jossa Pia Juhala, Sofia Holm ja puhtaan hattutempun nakutellut Emma Vähäkangas takoivat taululle viiden maalin johdon. Loppunumerot olivat pöytäkirjassa jo toisella erätauolla.

Blue Fox johtaa sarjaa nyt 2-0, ja liigapaikka on sille katkolla ensi lauantaina Lohjalla.

Arkistokuvat: Jarmo Koskela