Uutiset

Ratkaisevan loppuottelun pelirangaistuksesta ei lisäseuraamuksia

Pääsarjojen kurinpitäjä on päättänyt, että Oilersin Tuomas Iiskolalle ei määrätä lisäseuraamuksia tilanteesta, josta hänelle tuomittiin pelirangaistus F-liigan neljännessä loppuottelussa Oilers–Classic.

Asia tuli vireille otteluvalvojan videotutkintapyynnöllä, ja pääsarjojen videotuomari päätti siirtää sen kurinpitäjän käsiteltäväksi.

Peliajassa 59:34 Eetu Sikkinen pelasi pallon kaukalon laitaan ja oli lähdössä sen perään, kun Tuomas Iiskola oli tulossa juosten häntä kohti. Iiskola tuli tilanteeseen Sikkisestä katsottuna etuviistosta. Sikkinen oli jo liikkeessä eteenpäin, kun Iiskola pyrki estämään häntä. Kontaktissa Iiskolan vasen olkapää osui Sikkisen keskivartaloon ja vasen reisi Sikkisen vasemman jalan etureiteen polven yläpuolelle. Erotuomari katkaisi pelin ja tuomitsi Iiskolalle PR0:n.

Kurinpitäjä perustelee ratkaisuaan seuraavasti:

Iiskola pyrkii ensisijaisesti riistämään pallon, mutta tullessaan tilanteeseen viistosti ja hivenen myöhässä hän osuu vastapelaajaan keskivartaloon ja jalkoihin. Iiskola ei pyri vahingoittamaan tai taklaamaan vastapelaajaa, mutta toimiensa varomattomuuden seurauksena hän syyllistyy vaaralliseen fyysiseen peliin (PS 613 5). Katson, että tilanteessa ei ole raskauttavia seikkoja.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: