SB-Prolle ensimmäinen kiinnitys naisten mestaruuteen

Kahden vuoden takainen hallitseva mestari SB-Pro oli F-liigan finaaliavauksessa PSS:aa vahvempi maalein 6-2. Toinen kohtaaminen nähdään heti huomenna Porvoossa, ja pokaaliin vaaditaan neljä voittoa.

Finaaliavauksen ensimmäisen erän vei haastaja PSS 2-1, kun Ella Sundstöm kuittasi rystyläppäisyllä Meri-Helmi Höynälän maalin ja Milja Saarikoski petasi oivaltavalla levityssyötöllään sveitsiläisvahvistus Celine Stettlerille paikan johto-osumaan.

Pelin kääntämisen SB-Pron eduksi aloittivat toisessa erässä Hietamäen kaksoset, kun Laura syötti ja Mirja ohjasi takatolpalta tasoituksen. Perään nosti Meri-Helmi Höynälä maalin edestä 3-2 kolmikon Aada IsometsäAino TuokkolaIna Leminen karvattua pallon porvoolaisilta näiden omassa päädyssä, ja vielä Tuokkola Isometsän poikkisyötöstä 4-2. Päätösjaksolla otti ohjat kaksikko Jaana LirkkiKaroliina Kujala, kun Kujala napautti kahdesta Lirkin maalin eteen lähettämästä pallosta jo 5-2 ja 6-2.

– Saatiin vauhdikas ottelu ja oltiin hyviä maalipaikoissa, ihan laadukasta tekemistä meiltä, kahden maalin Karoliina Kujala mietti Ruudun haastattelussa.
– Alussa ehkä oli vähän jännitystä, mutta mitä pidemmälle peli eteni, sitä enemmän se karisi.

PSS:n kokenut Henna Uljua tiesi, ettei oma joukkue ollut tänään omalla hyvällä tasollaan.
– Lähdettiin peliin ehkä vähän liian hyvällä fiiliksellä, ja Pro pääsi yllättämään. Ei saatu omaa peliä tänään oikein hallintaan, mutta onneksi huomenna on uusi päivä.