SB-Pro selvitti ottelupallon – mestaruuden ratkaisu seitsemänteen otteluun

Porvoon Salibandyseura ei kyennyt ratkaisemaan F-liigan mestaruutta kotikaukalossaan, vaan selkä seinää vasten pelannut SB-Pro voitti 4-3 ja tasoitti sarjan tilanteeksi 3-3. Viimeinen ja ratkaiseva kohtaaminen nähdään torstaina klo 18.30 Nurmijärvellä.

Selkä seinää vastaan pelannut SB-Pro tuli peliin vahvasti ja karkasi kokeneimman ketjunsa Jaana LirkkiElina KujalaKaroliina Kujala kahdella onnistumisella johtoon. Myös PSS sai maalitilinsä auki, kun Henna Uljuan lyömä pallo pomppasi korkeassa kaaressa Pro-vahti Juulia Katajan ulottumattomiin.  SB-Pro rakensi toisessakin erässä useita maalipaikkoja, mutta joka kerta ehti joko peittävä pelaaja tai viimeistään pantterimainen maalivahti Arla Salo eteen. PSS sen sijaan onnistui, kun sveitsiläisvahvistus Celine Stettler sai vasempaan laitaan Ella Sundströmin poikkisyötön ja sijoitti takakulmaan tasoituksen.

Päätöserä ehti edetä puoliväliin ennen kuin yhtäkkiä tapahtui SB-Pro iskiessä kaksi maalia vain 11 sekunnin välein. Pron ”hattivattiketjun” onnistuneen karvauksen ja pallonriiston jälkeen Aino Tuokkola kiskaisi maata pitkin etukulmaan 2-3, ja heti aloituksen jälkeen Elina Kujala kiepsahti irti vartijastaan ja käveli keskeltä maalintekoon puolustajien peruutellessa maalivahdin syliin. PSS alkoi vetää maalivahtia penkille jo kolme minuuttia ennen loppua, ja riski kannatti Ella Holmbergin lapioidessa maalin edestä rystyltä kavennuksen. Viimeiset kolme minuuttia SB-Pro kuitenkin kesti, vaikka pallo pomppi yhä uudelleen vaarallisesti aivan sen maalin edessä.

– Se on sellaista pikkupahaa duunia, kun koko ajan jaksaa painaa niin välillä se palkitaan, SB-Pron Aino Tuokkola näki karvauksella pohjustetun kolmannen erän johtomaalinsa.
– Hyvä vauhti oli tänään ja molemmilla tahto voittaa. Me käytimme paikat nyt vähän paremmin kuin vastustaja. Ykköskenttämme syttyy aina kovissa peleissä, ja me muut otamme siitä mallia.

PSS:n Annina Levälampi näki voiton kaatuneen tänään pieneen herpaannukseen.
– Kaveri sai siitä tehtyä maalin ja vielä toisen perään. Noustiin siitä vielä vähän, mutta se viimeinen rutistus jäi puuttumaan. Meillä on kuitenkin vielä annettavaa, ja torstaina voitetaan omalla pelillä.