Uutiset

SB-Pron Anu Raatevaaralle yhden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt SB-Pron Anu Raatevaaralle yhden ottelun pelikiellon mailahuitaisusta vastustajaan F-liigan seitsemännessä loppuottelussa SB-Pro–PSS 29.4.

Tilanne tuli käsittelyyn otteluvalvojan tekemällä videotutkintapyynnöllä.

Peliajassa 31:05 SB-Pron maalia kohti laukaistu pallo pomppasi maalivahdin torjunnasta tämän eteen. PSS:n Marianne Väliaho tavoitteli mailallaan palloa, jonka maalivahti ehti ennen häntä ottamaan haltuun. Väliahon maila näytti osuvan maalivahtiin, jonka jälkeen SB-Pron Anu Raatevaara huitaisi mailansa lavan kärjellä Väliahoa genitaalialueelle. Tilanne vihellettiin poikki pelaajan loukkaantumisen vuoksi. Tilanteesta ei annettu rangaistuksia.

Kurinpitäjä arvioi tilannetta seuraavasti:

Kiistatonta asiassa on, että Raatevaara osuu mailallaan Väliahoa genitaalialueelle. Raatevaaran teko näyttää olevan seurausta sille, että Väliaho osuu mailallaan SB-Pron maalivahtia. Raatevaaralla on esteetön näkyvyys Väliahoon, hän tekee itse nostavan liikkeen mailallaan ja maila osuu Väliahoa arkaan paikkaan genitaalialueelle. Mailan voima ei ole merkittävän kova, mutta Raatevaaran olisi pitänyt mieltää, että kevytkin lyönti genitaalialueelle voi olla kivulias. Raatevaara olisi voinut pelata tilanteen turvallisesti välttäen mailan kohotuksen.

Katson, että Raatevaara on tilanteessa osoittanut merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan terveyttä ja turvallista pelaamista kohtaan ja täten syyllistynyt PS 617 2) kohdan raakaan rikkomukseen. Kurinpitotapauksissa genitaalialueelle osuneista iskuista on annettu ottelussa annetun PR0-rangaistuksen lisäksi yhden ottelun pelikielto tai jos ottelussa ei ole annettu PR0-rangaistusta, on kurinpitorangaistus ollut kahden ottelun pelikielto.

Katson, että Raatevaaralla ei ole tahallista väkivaltaista tarkoitusta vahingoittaa Väliahoa, vaan hän ”huomauttaa” Väliahoa siitä, että hän osuu mailallaan maalivahtia, mutta tekee sen harkitsemattomasti ja epäurheilijamaisesti.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: