Uutiset

TEHO Sport Suomen Cup uudistuu - Final Four -viikonloppu suorana Yleltä

Salibandyliitto ja Yle ovat solmineet uuden tv-sopimuksen, johon kuuluvat niin naisten kuin miesten Suomen Cupin loppuottelut ja välierät.

Kolmen palloilulajin Suomen Cupit huipentuvat ensi vuodesta lähtien Ylen kanavilla. Yle ja lajiliitot rakentavat Suomen Cupien ympärille uudenlaiset ja elämykselliset finaaliviikonloput.

Yle on solminut laajan sopimuksen kolmen kotimaisen palloilulajin Suomen Cupeista vuosina 2022–2024. Salibandyliiton, Koripalloliiton ja Lentopalloliiton kanssa solmitut sopimukset varmistavat, että kaikkien kolmen lajin Suomen Cupit nähdään tulevina vuosina Ylellä. Sopimukseen kuuluvat niin naisten kuin miesten loppuottelut ja välierät.

– Olemme miettineet pitkään, miten voisimme tarjota suomalaisille kotimaista huippupalloilua entistä vaikuttavammin. Vastaamme tarpeeseen tapahtumallisilla viikonlopuilla, joissa on kova urheilullinen panos, mutta myös ainutlaatuista yhteisöllisyyttä, kun lajiväki kokoontuu samaan paikkaan, kertoo Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen.

Suomen Cup -huipennus ajoittuu alkuvuoteen/keskitalveen, ja jokaisella lajilla on oma tapahtumaviikonloppunsa. Salibandyn osalta vuoden 2022 ajankohdaksi on päätetty 7.-9.1. Pelipaikka päätetään syksyn kuluessa.

Finaaliviikonloppujen aikana Yle kertoo lajeista muutenkin kuin suorien ottelulähetysten avulla. Luvassa on vahvaa läsnäoloa ja elämyksellisyyttä, kun palloilulajit solahtavat osaksi talviurheilusta tunnetun Urheilustudion tarjontaa.

– On erittäin hienoa, että lajiliitot lähtivät innolla rakentamaan pidempää kumppanuutta. Tasa-arvoinen näkyvyys tapahtumaviikonlopuissa naisten ja miesten välillä on luonnollisesti meille tärkeää, sanoo Ylen esitysoikeuksien päällikkö Riku Saaranluoma.

– Tämä on kova juttu. Salibandy saa merkittävän näyteikkunan Ylelle. Pitkä yhteistyösopimus optioineen tuo uuteen Final Four -konseptiin uskottavuutta ja jatkuvuutta, Salibandyliiton viestintäjohtaja Jussi Ojala kommentoi ja jatkaa:

– Pidän tavasta, jolla Yle lähestyi meitä asian osalta. Välittyi aito halu tehdä yhdessä hieno tapahtuma- ja lähetyskokokonaisuus.

Sopimuksessa on optio mahdollisista kahdesta jatkovuodesta 2025 ja 2026.

Salibandyn TEHO Sport Suomen Cupin miesten sarjaan osallistui viime kaudella 118 joukkuetta, mukaan lukien kaikki pääsarjajoukkueet. Naisten sarjassa osallistujia oli 37. Cupmestareiksi tämän vuoden helmikuussa pelasivat SPV (miehet) ja FBC Loisto (naiset).

Suomen Cupin miesten ja naisten voittajat lunastivat paikkansa kauden avaavaan Super Cupiin, jossa vastassa ovat kauden 2020-21 Suomen mestarit Classic (miehet) ja PSS (naiset).

HUOM! Ilmoittautuminen kauden 2021-22 TEHO Sport Suomen Cupiin päättyy sunnuntaina 13.6.2021.

Artikkelikuva: Juhani Järvenpää