Uutiset

Ottelun Karhut–EräViikingit pelirangaistuksesta ei lisäseuraamuksia

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio ei määrännyt lisärangaistuksia tilanteesta, jossa Karhujen Juuso Ahola sai pelirangaistuksen törmättyään vastustajan maalivahtiin sunnuntain ottelussa Karhut–EräViikingit.

Kovavauhtisen puolittaisen läpiajon päätteeksi Ahola osui EräViikinkien maalivahti Nemo Sipilään, ja Sipilä kuljetettiin loukkaantuneena sairaalaan, josta hän vielä samana iltana pääsi kotiin.

Kurinpitodelegaatio perustelee päätöstä näin:

Kovavauhtisen puolittaisen läpiajon päätteeksi Aholan vasen jalka osuu Sipilän päähän ja hän lyö mailallaan Sipilän pään/kaulan alueelle. Ahola ei pysty tilanteessa välttämään kontaktia tilanteen kovavauhtisuudesta, ja osin myös Sipilän torjuntatyöskentelystä sekä vastustajan horjutusyrityksestä johtuen.

Aholan toiminta tilanteessa on moitittavaa ja varomatonta sekä maalivahtiin törmäämisen että mailankäytön osalta, ollen silti pelinomaista. Hänen liikkeensä suuntautuu maalivahdin alueen ohi ja hän pyrkii väistämään maalivahtia, vaikkei siinä lopulta onnistukaan. Ahola pyrkii myös pelaamaan palloa mailallaan, mutta osuu vain maalivahtiin.

Kontakti on pääasiallisesti seurausta Aholan toiminnasta tilanteessa ja hän syyllistyy pelisääntöjen tarkoittamaan vaaralliseen fyysiseen peliin ja vaaralliseen peliin mailalla.

Aholan ei katsota syyllistyneen raakaan rikkomukseen. Tilanteesta ei määrätä lisärangaistuksia.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Video tilanteesta: