TPS ja PSS jatkavat puhtaalla pelillä

TPS ja PSS  jatkavat F-liigan naisten A-lohkossa puhtaalla TPS:n kaadettua tänään kotonaan Kooveen 4-3 ja PSS:n vieraissa SSRA:n 4-2. Classic löi kotonaan SB-Pron peräti 9-2.

TPS:n hahmo oli hyökkääjä Milla Nordlund, joka laukoi kotijoukkueelle avauserässä 2–0-johdon ja Kooveen hiivittyä rinnalle kolmannen erän alussa vielä 3–2. Heti seuraavassa vaihdossa iski vielä Anna Marttala voittomaaliksi jääneen 4–2-osuman, ja Koovee kykeni enää Ellinoora Huotarin kavennukseen.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Oulussa kykeni SSRA kuittaamaan vielä Fanny Holmbergin avausmaalin, mutta Linda Törnqvist vei vieraat uudelleen edelle. Päätösjaksolla Ella Sundström rankaisi SSRA:n oman pään pallonmenetyksestä terävällä laukauksella etuyläkulmaan, ja Jasmin Saario ehti tehdä porvoolaisille vielä neljännen osuman ennen Aada Niemisen lopun kavennusta kuudella viittä vastaan.

Ari Arolan ottelukuviin

Classic tyrmäsi viime vuosien kestomenestyjä SB-Pron hurjalla avauserällään, jossa Alisa Pöllänen taituroi hattutempun ja Jenni Torkki sekä Johanna Homi yhden maalin kumpikin. Pro kavensi toisessa erässä kahdesti tilanteeksi 6-2, mutta päätösjaksolla Classic meni menojaan Johanna Homin, Julia Woivalinin ja Sanni Niemisen osuessa. Kristiina Kauppila kunnostautui tänään pelintekijänä syöttäen Classicin maaleista viisi.

Tasolohko B:ssä nousija Helsinki United voitti toisenkin ottelunsa, kun Welhot taipui Kuopiossa 4-2. Moona Koskimäki ja Anni Rainio laukoivat vieraille kahteen erään kahden maalin johdon, jota vasta Lotta Lindi ottelun viimeisellä kympillä kykeni kaventamaan. Henriikka Keinänen palautti kuitenkin kohta eron kahteen, ja lopussa Welhojen yritys kuudella viittä vastaan tuotti yhden osuman kumpaankin päähän.

Huonommin on alkanut toisella nousijalla Blue Foxilla, joka avauskierroksen 0–8-kotitappionsa jatkoksi taipui tänään SaiPan vieraana Lappeenrannassa yhtä tylysti 10-3. Blue Fox nousi vielä toisessa erässä tilanteeseen 2-1 Veera Kososen ylivomamaalilla, mutta erän lopussa SaiPa johtikin sitten jo 7-3. Elina Suutari ja Miisa Turunen olivat SaiPan pistehait kummankin saalistettua kolme maalia ja syöttöpisteen. Vieraiden maalit järjesti tehot 1+2 merkkauttanut Sofia Lahti.

O2 kaatoi Sipoossa ÅIF:n 3-2 Katriina Lounan jatkoaikamaalilla. ÅIF käväisi kahdesti johdossa Pinja Jaakkola osumilla, mutta avauserässä Jessica Lustig ja viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Katriina Louna nostivat keskisuomalaiset rinnalle. Jatkoaikaa ehdittiin pelata runsaat kaksi minuuttia ennen kuin Louna laukoi lisäpisteen O2-Jyväskylälle Roosa Virtasen esityöstä.

Kuva: Anssi Koskinen

Linda Törnqvist laukoi mestari PSS:n johtoon Oulussa. Kuva: Ari Arola