Neljäs yritys toi TPS:lle avausvoiton

Mitaleille veikattu TPS nappasi kauden avausvoittonsa F-liigassa neljännellä kierroksella, ja se tuli vakuuttavalla tavalla LASBin kaatuessa kotikaukalossaan 9-3. Lauantain muut voittajat olivat OLS ja Steelers.

LASB käväisi Lahdessa vielä pelin puolivälissä 2–1-johdossa, mutta sitten pääsi TPS vauhtiin: toisella tauolla tilanne oli jo 2-5 Joonas Koskisen, Aleksi Ahokkaan, Waltteri Vesterisen ja Lauri Stenforsin maalattua turkulaisille. Tuomas Ojala ja Ville Hirvisuo olivat tänään TPS:n tehokkaimmat kummankin kirjautettua maalin ja kaksi syöttöpistettä.

Päivän voitto neljännellä kierroksella oli ensimmäinen myös sarjan hännille veikatulle Steelersille, joka pohjusti 7–4-vierasvoittonsa Nurmon Jymystä huimalla avauserällä, Se meni nimittäin Teräsmiehille peräti 6-0 Atte Kurkikankaan, Valtteri Molkan, Jarno Mäkisen, Markus Hautaojan ja kahdesti osuneen Pyry Kauppisen tarvittua puoleen tusinaansa alle yhdeksän minuuttia. Pelille toisessa erässä havahtunut Jymy kiri kolmannessa tilanteeksi ensin Miko Saarelan maalilla 3-6 ja sitten Salomo Määtän osumalla 4-6, mutta loppunumerot sinetöi vieraille Henri Stenberg ottelun loppusekunneilla kahden miehen ylivoimalla.

OLS kipusi Classicin kantaan sarjakakkoseksi kaadettuaan päiväottelussa Porissa Karhut 3-2. Syksyn kaikissa kolmessa ottelussaan sitkeästi taistellut mutta jokaisen hävinnyt Karhut vei vielä avauserän Juuso Aholan maalilla, mutta toisessa ote kirposi. Toista erää oli pelattu vain kolme ja puoli minuuttia, kun Mika Hirsikorpi, Kimi Vänttilä ja Petri Niemelä olivat ehtineet laukoa OLS:lle voittoon tänään rittäneet maalit. Juho Myllyharju kavensi vielä päätösjakson alussa, mutta viimeiset 16 minuuttia tahkottiin maalittomina.

Täysin pistein jatkavat sarjassa enää neljästi voittanut Classic ja kaukalossa vasta kahdesti käynyt EräViikingit. Hännillä ovat Tiikerit ja Karhut yhä nollilla.

Arkistokuva: Anssi Koskinen