Classic selvästi Tampereen ykkönen, SaiPa vei B-lohkon kärkiottelun

Classic oli omaa luokkaansa F-liigan Tampereen paikallisottelussa, kun se kaatoi Kooveen maalein 9-4. A-lohkon toisessa sunnuntain kamppailussa SB-Pro löi vieraissa rangaistuslaukauksilla EräViikingit 5-4.

Vielä avauserän puolivälin jälkeen Kalpana Tarvainen nosti Kooveen toisella perättäisellä osumallaan 3–1-johtoon, mutta sitten otti ohjat Classic. Jo ennen ensimmäistä taukoa illan vierasjoukkue siirtyi Julia Woivalinin, Jenni Torkin sekä Kristiina Kauppilan osumilla edelle, ja toisen lopussa Classic meni menojaan Sofia Lappalaisen ja Woivalinin maalatessa vain 15 sekunnin välein. Alisa Pöllänen oli maalillaan ja kolmella syöttöpisteellään Classicin tehokkain, Julia Woivalin sekä Kristiina Kauppila kirjauttivat 2+1. Classic nappasi voitollaan samalla myös paikan Suomen Cupin puolivälierissä.

Esa Takalon ottelukuviin

Helsingissä karkasi SB-Pro vain viisi sekuntia ennen toisen erän loppua Juulianna Sotalan maalilla 2–4-johtoon, mutta EräViikingit nousi vielä kiinni yhteen pisteeseen Tove Tantereen ja Vladka Maderovan osuessa päätöserän puolivälissä. Rangaistuslaukauskisa ratkesi vieraiden eduksi kuudennessa parissa, jossa EräViikinkien Vladka Maderova epäonnistui mutta Pron Laura Hietamäki upotti oman pallonsa.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Tasolohko B:n tähän saakka tappiottomien joukkueiden kärkiottelussa SaiPa löi vieraissa sarjanousija Helsinki Unitedin 5-1. Avausosuman suti helsinkiläisten Ella-Maria Ahtiainen, mutta jo ensi erässä Jonna Kelaranta sekä Veera Lokka nostivat eteläkarjalaiset edelle. Lokka nousikin voittajien hahmoksi laukomalla toisen erän alkuun joukkueensa kolmannen ja kolmannessa neljännen maalin.

Toinen nousija Blue Fox nappasi historiansa ensimmäisen liigapisteen Jyväskylästä, jossa se taipui O2-Jyväskylälle lopulta jatkoajalla 4-3. Kotijoukkue johti avauserässä 2-0 ja kolmannessa vielä 3-2, mutta Vilma Kankaan maali siirsi ratkaisun jatkoajalle. Se päättyi jo 45 sekunnin pelin jälkeen Katriina Lounan osumaan.

ÅIF vaanii lohkossa neljäntenä kaadettuaan kotonaan Welhot 3-2. Welhojen Lotta Lindi onnistui vielä avauserässä nostamaan vieraat kahdella maalillaan tasoihin, mutta sen jälkeen ottelussa nähtiin enää yksi maali, kun ÅIF:n Oona Hämäläinen osui Taru Martikaisen tarjoilusta.

Kuva: Esa Takalo