F-liigan sunnuntain kärkiottelu huipentui oululaisjuhliin

F-liigan illan kärkiottelu päättyi oululaisjuhliin, kun OLS kaatoi vieraissa Nokian KrP:n rangaistuslaukauksilla 8-7 tasoitettuaan pelin sen viimeisellä sekunnilla. Sunnuntain muut voittajat olivat Oilers, Westend Indians ja TPS.

Nokian KrP:n ja OLS:n ottelun viimeiselle kympille lähdettiin tasalukemista 5-5, mutta vielä ehti tapahtua paljon. Tommi Wiander laukoi OLS:n johtoon, mutta KrP tuli ensin kuudella viittä vastaan tasoihin ja viimeisen minuutin aluksi 7–6-johtoon Joni Henttosen osumalla. Kolme sekuntia ennen täyttä aikaa vihellettiin nokialaisille jäähy, ja kuudella neljää vastaan Juho Sorri laukoi tasoituksen pysäyttäen kellon aikaan 59.59. Jatkoajalla Sorri ehti epäonnistua rangaistuslaukauksessa, mutta rangaistuslaukauskisassa kukapa muu kuin juuri hän ratkaisi lisäpisteen oululaisille.

Seinäjoella SPV taipui Oilersille maalein 3-8 vaikka oli ehtinyt 15 minuutin pelin jälkeen johtaa jo 3-0. Espoolaiset hiipivät kuitenkin toisessa erässä tasoihin, ja kolmannen alkupuolikkaalla Justus Kainulainen ratkoi pelin iskemällä kolme maalia runsaassa neljässä minuutissa. Matias Juuranto sekä tyhjiin osunut Rasmus Kainulainen komistelivat vielä Oilersin voittolukemia. Justus Kainulaisen koko illan tehot olivat 3+1.

Juha Käenmäen ottelukuviin

Johtoasemasta tappioon suistui myös Karhut, joka johti Westend Indiansia vastaan avauserän jälkeen 3-2 taipuakseen lopulta peräti 4-11. Käännekohta oli toinen erä, jossa Indians takoi porilaisten verkkoon kuusi palloa ja lasketteli sitten päätösjaksolla loppumatkan pisteille. Espoolaisten 11 osumaan löytyi tänään peräti kymmenen eri maalintekijää Valtteri Kainulaisen (1+2) ja Perttu Puskan (1+2) kerätessä kolme pistettä mieheen.

Vähitellen heräilevä TPS nappasi kauden toisen voittonsa kaatamalla kotonaan kolmijakoisessa ottelussa Nurmon Jymyn 7-4. Peliä avauserässä jo 3-0 johtanut kotijoukkue pelästytti Kupittaan kotiyleisön suistumalla toisessa erässä 3–4-tappioasemaan. Päätösjaksolla ryhti kuitenkin taas löytyi, ja Miko Kailialan tasoitus erän puolivälissä sai jatkokseen Tuomas Ojalan sekä Olli Laineen maalit. Viimeisellä minuutilla Ojala sinetöi vielä loppunumerot tyhjään verkkoon.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Classicilla on liigakärjessä nyt yhden pisteen etumatka ottelun enemmän pelanneeseen OLS:aan. Oilers ja Westend Indians ovat oululaisista kahden pisteen päässä. Nollilla riutuvat enää Tiikerit ja Karhut.

Arkistokuva: Ari Arola

Voitot maistuvat mustavalkoisille sarjan vaikean alun jälkeen. Kuva: Anssi Koskinen