Classicille tappio jo kuudennella kierroksella – TPS etevämpi rangaistuslaukauksissa

Kestomestari Classic koko tällä kertaa kauden avaustappionsa jo kuudennella kierroksella, kun se taipui kotonaan rangaistuslaukauksilla TPS:lle 1-2. Perjantain toisessa ottelussa Nokian KrP löi Joona Rantalan kauden kolmannella jatkoaikamaalilla LASBin 4-3.

Aleksi Ahokas laukoi tänään TPS:n avauserässä johtoon. Ville Lastikka tasoitti toisessa erässä, mutta enempää osumia ei ilman ykkösviisikkonsa pelintekijöitä Krister Savosta ja Nico Saloa tänään yrittänyt Classic onnistunut tekemään. Voiton kohtalo ratkesi lopulta vasta rangaistuslaukauskisassa, jossa TPS:n ensimmäisten kahden laukojan Miko Kailialan ja Mikko Hautaniemen maalit riittivät lisäpisteeseen, kun isännistä onnistui vain Jussi Piha. Voitto oli TPS:n ensimmäinen Classicista runkosarjassa sitten kevään 2010, ja yli 10 vuotta myös siitä, kun Classic viimeksi jäi liigassa näin vähille osumille.

Illan oikeudenjakajista Anssi Silvo palkittiin 400 vihelletyn liigaottelun johdosta. Samaan lukemaan ovat lajissa aiemmin yltäneet vain Mikko Alakare ja Vesa Vilkki.

Esa Takalon ottelukuviin

Illan toisessa ottelussa Nokian KrP karkasi toisen erän lopussa jo 3–1-johtoon Miska Mäkisen syötettyä kaikki kotijoukkueen kolme osumaa. LASB nousi kuitenkin päätösjaksolla kiinni pisteeseen, kun ensin Niko Einiö erän puolivälissä kavensi ja vain puolitoista minuuttia myöhemmin Perttu Koljonen laukoi pelin tasoihin. KrP:n voittomaalin iski sitten ajassa 63.09 jatkoaikamaalien erikoismies Joona Rantala hiukan halvalla tavalla. LASBin puolustajien poikkisyöttö lähti vaihtoon pyrkivälle pelaajalle, ja kahden pelaajan epäröidessä, kuka ottaa pallon, se pomppasi laidasta ilmaiseksi Joona Rantalan lapaan ja löytyi kaksi sekuntia myöhemmin vieraiden verkosta. Tämä ottelu oli samalla myös Suomen Cupin ottelu, jossa nokialaiset nappasivat Rantalan osumalla jatkopaikan.

Kuvat: Esa Takalo

400 liigaottelun Anssi Silvo palkittiin Lempäälässä.