EräViikingit livahti sarjakärkeen kotivoitolla Classicista

EräViikingit nousi ainakin hetkeksi F-liigan naisten tasolohko A:n kärkeen, kun se ohitti kaksi ottelua vähemmän pelanneen mestari PSS:n kaatamalla kotonaan Classicin 3-1. B-lohkon illan ottelussa Helsinki United kukisti vieraissa Pirkkalan Pirkat 4-2.

Helsingissä Taru Nordman iski EräViikingeille ensimmäisessä erässä avausmaalin, ja toisessa Sofia Mittentag linkosi takatolpan juureen lukemiksi 2-0. Kolmannessa osuivat molemmat, kun ensin Meri Mäkinen kavensi Classicille, mutta runsas minuutti myöhemmin Taru Nordman löysi maalin edestä Maura Paajasen ja tämä läppäsi rystyltä loppunumerot. EräViikinkien maalivahti Laura Loisa kirjautti ottelussa vain viisi torjuntaa, kun toisessa päässä Elsi Kangasharju sai urakoida 18 pelastusta.

Pirkkalassa nähtiin sähäkkä alku, kun Anni Rainio, Henriikka Keinänen ja Moona Koskimäki laukoivat vieraille kahdeksassa minuutissa kolmen maalin johdon ja heti perään Kiia Verronen kavensi. Lisää nähtiin vasta päätöserässä, jossa Tiia Kivistö nosti Pirkat ensin maalin päähän mutta Laura Jääskeläinen laukoi loppunumerot jo erän puolivälissä.

Arkistokuva: Jarmo Koskela