Ville Lastikka viimeisteli viidesti, kun Classic palasi voittokantaan

F-liigan mestari Classic palasi eilisen TPS-tappion jälkeen nopeasti voittokantaan, kun nousija Karhut kaatui kotikaukalossaan Porissa 11-7.

Classic repi eroa heti avauserässä, jossa tänään peräti viisi maalia laukonut Ville Lastikka latoi hattutempun tamperelaisten lähtiessä tauolle 5–1-johdossa. Classic johti pelin puolivälissä jo 9-3, mutta Karhut nousi kolmella perättäisellä kavennuksella vielä tilanteeseen 6-9. Päätösjaksolla Classic kuitenkin kasvatti johtoaan uudelleen. Kotijoukkueen päivän tehokkain oli kolme maalia tehnyt ja yhden syöttänyt Juuso Ahola.

Kauden komeasti aloittanut OLS koki kotonaan takaiskun Westend Indiansin ryövätessä pisteet mukanaan Espooseen tuloksella 3-8. Avauserän voittanut OLS nousi vielä pelin puolivälissä tasalukemiin 3-3, mutta kaksi omassa päässä karkeasti hukattua palloa petasivat erän Indiansille. Kolmas eräkään ei nähnyt OLS:n vahvaa kiriä vaan päinvastoin Tuomas Harjula sekä Perttu Puska kasvattivat eroa, ja riskipeli ilman maalivahtia tuotti vain Leevi Aurasen tyhjiin linkoaman päätösmaalin.

Lauantain trilleri tarjoiltiin Jyväskylässä, jossa Happee kukisti Oilersin lopulta rangaistuslaukauksilla 4-3. Espoolaiset karkasivat ensin 12 minuutissa 0–3-johtoon, mutta Lauri Viitala sekä Joel Lahti kavensivat, ja kuusi minuuttia ennen ottelun varsinaisen peliajan loppua Lahti nosti Happeen rinnalle. Maalittoman jatkoajan jälkeen ratkottiin lisäpisteen kohtalo kahdeksanteen pariin venyneessä rangaistuslaukauskisassa, jonka ratkaisumaalin iski Jami Manninen.

Esa Jokisen ottelukuviin

Päivän kahdessa muussa mittelössä mätkittiin murskalukemat, kun TPS kaatoi vieraissa Steelersin 12-4 ja SPV kotonaan Tiikerit 15-6. Steelers säikäytti eilen Classicin kaataneita turkulaisia karatessaan avauserässä 3–0-johtoon, mutta sen jälkeisen osuuden veikin TPS 12-1. Mikko Hautaniemi ahnehti tehot 2+4 ja Tuomas Ojala 3+1. TPS:n Marius Suominen muistaa tämän päivän ensimmäisestä liigamaalistaan. SPV taas karkasi alle kahdeksassa minuutissa kolmen maalin johtoon ja repäisi uudelleen Tiikerien kirittyä välillä jo maalin päähän. Peräti 10 Peliveljeä pääsi tänään maalin makuun Konsta Haukkalan kirjauttaessa 2+2 ja Henri Myllymäen 1+3.

Lauantain viidessä liigaottelussa oli tuplapanokset, kun samalla ratkottiin TEHO Sport Suomen Cupin jatkopaikat. Taistelua myös cupmestaruudesta jatkavat siis näin Classic, Westend Indians, Happee, TPS ja SPV.

Arkistokuva: Esa Takalo