Happee taas kolmen maalin takamatkalta voittoon – EräViikingit jäi jalkoihin kolmannessa erässä

Eilen kolmen maalin takaa voittoon Oilersista noussut Happee toisti temppunsa tänään Vantaalla, kun se kaatoi EräViikingit lopulta 8-4. Samalla jyväskyläläiset nousivat sarjassa kolmospaikalle.

EräViikinkien 3–0-johto syntyi 13 minuutissa, mutta jo ennen erätaukoa Ilmari Äärelä avasi Happeen maalitilin, ja toisessa erässä Juuso Heikkinen ja Roni Laasonen nostivat vieraat tasoihin. Kolmannessa Happee karkasikin sitten jo 3–7-johtoon ennen kuin EräViikinkien loppupyristely ilman maalivahtia tuotti Joakim Lundin kavennuksen ja Roni Laasosen tyhjiin laukomat päätösnumerot. Laasonen oli saldollaan 3+1 ottelun tehomies.

Westend Indians kruunasi eilen Oulussa alkaneen vierasviikonloppunsa kaatamalla Seinäjoella SPV:n 6-4. Peliveljet nousivat vielä toisessa erässä 1–4-tappioasemasta maalin päähän, mutta kolmannessa Samuli Junnilan kaksi osumaa veivät espoolaiset tavoittamattomiin. SPV kavensi kertaalleen, mutta kahta maalia lähemmäs ei kotijoukkue päässyt edes lopun 6–4-myllytyksellä.

Sarjan hännillä Steelers nappasi isot pisteet lyömällä kotonaan Tiikerit 5-3. Jarno Mäkinen laukoi päätöserän aluksi Teräsmiehet jo 3–1-johtoon, mutta voittoon se ei vielä riittänyt, kun Mattias Kokljuschkin ja Juuso Salo nostivat vieraat erän puolivälissä tasoihin. Erän alussa rangaistuslaukauksessa epäonnistunut Teuvo Kinnunen laukoi kuitenkin Steelersin voittomaalin kolme ja puoli minuuttia ennen loppua, ja sama mies ehti vielä viimeistellä loppunumerot tyhjiin.

Arvossaan olivat päivän pisteet myös Nurmon Jymylle, joka otti vasta kauden avausvoittonsa kaataessaan Lahdessa LASBin 8-5. Ottelun alussa tappiolla ollut Jymy johti toisessa erässä jo 5-2, mutta LASB nousi kolmannessa vielä kahdesti maalin päähän. Elmeri Haveri iski kaksi ja puoli minuuttia ennen päätöstä Jymylle vapauttavan 7–5-osuman, ja Tommi Hakala ehti vielä komistella numeroita ylivoimalla. Haveri ja Hakala olivatkin illan kolmen pisteen miehet kummankin kirjautettua saldon 2+1.

Espoolaiset pilasivat OLS:n kotiviikonlopun, kun eilen vei pisteet Indians ja tänään Oilers oli parempi peräti 7-0. Ratkaisu tuoksui jo heti alussa, kun Tuomas Iiskola sinetöi hattutemppunsa ajassa 11.25 Santeri Lindforsin merkkauttaessa samalla jo ottelun kolmannen syöttönsä. Lindfors kruunasi iltansa laukomassa kolmannessa erässä ottelun loppunumerot. Oilersin maalissa maajoukkuevahti Joonas Kaltiaisen nollapeli irtosi 13 torjunnalla.

Sunnuntain ryöpytys nähtiin Porissa, jossa Nokian KrP löylytti nousija Karhuja 12-4. Nokialaisista löytyi tänään kahdeksan maalintekijää ja neljä kahden maalin miestä Simo Paulaharjun ja Joona Rantalan kootessa pisteet 2+1.

Classicilla on kärjessä nyt pisteen etumatka ottelun enemmän pelanneisiin Happeeseen ja Indiansiin. Hännillä Tiikerit jatkaa ainoana ilman pistettäkään.

Arkistokuva eiliseltä: Esa Jokinen