Yöjuna toi tylyn vieraan: TPS teurasti Rankat Ankat Oulussa

F-liigan naisten A-lohkon lauantain ainoa ottelu pelattiin Oulussa, jossa TPS rökitti SSRA:n peräti 10-1. TPS on sarjassa neljäntenä, kun viime kevään pronssijoukkue SSRA hakee hännänhuippuna yhä avauspistettään.

Ouluun yöjunalla matkustanut TPS latoi avauserään kaksi ja toiseen kolme osumaa, ja päätösjaksolla sai kotijoukkueen Anni Taskilan kavennusmaali vastapainokseen peräti viisi turkulaisten tuuletusta. Päivän hahmosta ei jäänyt epäselvyyttä, kun Milla Nordlund laukoi voittajien maaleista kolme ja syötti kaksi. Kahdesti osuivat Ina Leminen ja Jenna Saario. Maalivahti Noora Vuorela kirjautti syöttöpisteen yhteen Milla Nordlundin maaleista.

Kärkijoukkueet onnistuivat B-lohkossa, kun sarjakärki SaiPa kaatoi vieraissa Steelersin 7-3, kakkonen Helsinki United kotonaan Welhot 4-2 ja kolmonen ÅIF samoin kotonaan Blue Foxin 4-3.

SaiPa meni Hämeenlinnassa nopeasti menojaan Charlotta Seppäläisen, Kati Kutisaarin ja Elina Suutarin laukoessa alle kahdeksassa minuutissa kolmen maalin vierasjohdon. SaiPan tehokkain oli kuitenkin kaksi maalia tehnyt ja yhden syöttänyt Juuli Hakkarainen.

Helsinki United oli kahdeksan minuutin jälkeen tappiolla 0-2 ja vielä kolmannessa erässä 1-2, mutta kovakuntoisuuttaan kehaissut ryhmä vastasi huutoonsa nousemassa lopuksi rinnalle ja ohi. Jasmin Paloniemen kaksi ylivoimamaalia sekä Riina Latvakosken osuma riittivät kotivoittoon, ja Anni Rainiolla oli varaa vielä epäonnistua loppusekunneilla rangaistuslaukauksessa.

Sipoossa Blue Fox jaksoi nousta kahdesti takaa rinnalle, mutta toisen erän lopussa ÅIF repi eroa Katri Ojalan ja Bea Karlingin muuttaessa tasanumerot kotijoukkueen 4–2-johdoksi. Loppunumerot kavensi vieraiden Sofia Lahti runsaat kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa.

SaiPalla on lohkon kärjessä nyt neljän pisteen etumatka Helsinki Unitediin, josta ÅIF on seitsemän pisteen päässä.

Arkistokuva: Anssi Koskinen