EräViikingit voittoputkessa, Suvi Hämäläinen ratkaisi viimeisellä minuutilla

EräViikingit otti viidennen perättäisen voittonsa F-liigan naisten A-lohkossa, kun SSRA kaatui kotonaan Oulussa 5-1. SSRA on hävinnyt kaikki syksyn kahdeksan otteluaan.

EräViikingit löysi aukkoja SSRA:n puolustuksesta heti avauserässä, kun Daniela Westerlund sijoitti avausmaalin takakulmaan ja keskelle unohdettu Maura Paajanen kiskaisi Mirva Laitisen syötöstä 0-2. Toisessa erässä Taru Nordman ohjasi maalin edestä Lotta Varakkaan syötön kotijoukkueen verkkoon, ja kolmannessa Sofia Mittentag ja Tove Tantere laukoivat eroksi jo 0-5. Jonna Virkkusen yritys kaventaa rangaistuslaukauksesta ei onnistunut, mutta 17 sekuntia ennen loppusummeria Anni Taskila pilasi Laura Loisan nollapelin.

Lohkon iltapäivän toisessa ottelussa Classic löi Nousiaisissa pelatussa ottelussa FBC Loiston 4-3 Suvi Hämäläisen (kuvassa) viimeisen minuutin maalilla. Ottelun avausmaalin tehnyt Loisto nousi Classicin livahdettua johtoon kahdesti rinnalle, mutta jäi tänään kokonaan ilman palkintoa. Puoli minuuttia ennen loppusummeria menetti lähtöä hyökkäykseen tehnyt Loisto pallon keskiympyrässä, ja nuorten MM-finaalin jatkoaikasankari Suvi Hämäläinen kuljetti vasempaan laitaan, josta lähtenyt laukaus viuhui ohi maalivahti Minnie Heinisen.

Anssi Koskisen ottelukuviin

PSS jatkaa mestarin oikeudella sarjakärjessä kaadettuaan tänään vieraissa Kooveen 6-3. Kotijoukkue sinnitteli vielä avauserän tasalukemiin 1-1, mutta toisessa PSS repi eroa Elina Hautojärven sekä Ella Sundströmin osumilla ja päätöserän puolivälissä Hautojärvi laukoi tilanteeksi jo 1-4. Hattutemppunsa hän sinetöi neljä minuuttia myöhemmin ja Ella Sundström omansa ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla alivoimalla tyhjiin.

Esa Takalon ottelukuviin

Eilen vieraissa SSRAn murjonut TPS jatkoi tänään kotonaan vahvasti kaatamalla SB-Pron 9-3. Vieraiden Aada Isometsä onnistui vielä alkuminuuteilla tasoituksessa, mutta jo ennen ensimmäistä erätaukoa Meri-Helmi Höynälä, Milla Nordlund ja Laura Rantanen olivat laukoneet turkulaiset 4–1-johtoon. Lisää Pron osumia nähtiin vasta ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella TPS:n taottua ensin tilanteeksi 8-1. Laura Rantanen (3+1) sekä Jenna Saario (2+2) kokosivat tänään neljä ja Milla Nordlund (2+1) sekä Meri-Helmi Höynälä (1+2) kolme tehopistettä.

B-lohkossa pelattiin tänään kärkiottelu, jossa SaiPa kukisti rangaistuslaukauksilla Helsinki Unitedin 3-2 ja venytti johtonsa jo viiteen pisteeseen. Vieraiden avauserässä laukoma kahden maalin johto kesti liki toiselle tauolle, mutta Kati Kutisaar kavensi, ja päätöserän puolivälissä Miisa Turunen laukoi tasoituksen Juuli Hakkaraisen syötettyä molemmat osumat. Rangaistuslaukauskisassa Helsinki United jäi nollille, joten Miisa Turusen ja Aino Partisen onnistumiset riittivät SaiPalle lisäpisteeseen.

Sarjakolmonen ÅIF kaatoi vieraissa O2-Jyväskylän jatkoajalla 6-5 oltuaan sekä ensimmäisessä että toisessa erässä kaksi maalia tappiolla. Vajaat neljä minuuttia ennen täyttä aikaa Laura Lahtinen laukoi sipoolaiset ylivoimalla tasoihin, ja jatkoajalla Kaisa Kantokorpi pysäytti pelikellon Pinja Jaakkolan syötöstä aikaan 61.35. Jaakkola oli ottelun tehotar saldollaan 2+2.

Lohkon hännillä Steelers tiivisti tilannetta kaatamalla kotonaan maalein 6-5 Blue Foxin, josta hämeenlinnalaiset ovatkin napanneet syksyn molemmat voittonsa. Steelers otti johdon jo pelin viidennellä minuutilla, ja vielä runsaat viisi minuuttia ennen loppua tilanne oli 5-3. Ria Böös ja kuudella viittä vastaan onnistunut Pia Juhala nostivat Blue Foxin tasoihin, mutta Steelers tuli vielä kerran. Viimeisen peliminuutin aluksi Mari Seppänen laukoi kotijoukkueen voittomaalin Titta Aholan tarjoilusta.

Pirkkalassa Pirkat koki viidennen perättäisen tappionsa, kun Welhot vei pisteet mukanaan Kuopioon tuloksella 2-8. Pinja Myllymäki nosti vielä toisessa erässä kotijoukkueen tilanteeseen 2-3, mutta vielä ennen taukoa Miia Murtorinne ja Kiia-Maria Kuru laukoivat vieraat karkumatkalle. Kumpikin osui tänään kahdesti.

Kuva: Anssi Koskinen

Elina Hautojärvi samoin kuin Ella Sundström nakuttelivat tänään "Pessille" hattutemput. Kuva: Esa Takalo