Nokia nukkui liian pitkään – Classic vei Pirkanmaan derbyn

Mestari Classic otti taas paikkansa F-liigan kärjessä, kun se kaatoi Pirkanmaan derbyssä viime kevään sitkeän välierävastustajansa Nokian KrP:n 8-6.

Vielä avauserässä Nokian Valtteri Viitakoski hyödynsi Classicin alimman pelaajan liukastelun pallon kanssa 1–1-tasoitusmaalilla, mutta sitten mestarit alkoivat repiä eroa. Eetu Sikkinen napautti heti seuraavassa vaihdossa takatolpalta 1-2, ja Eemeli Akolan 1-3:kin syntyi vielä ennen erätaukoa. Kolmannen erän puolivälissä Konsta Tykkyläinen ja Oskari Heikkilä siirsivät Classicin jo 2–7-johtoon ennen kuin maalivahdin vetäminen penkille herätti nokialaiset pelille. KrP kavensi peräti kolmesti kuudella viittä vastaan, kun ensin osui kahdesti Mikko Laakso ja perään vielä Valtteri Viitakoski Classicin Ville Lastikan sipaistua välissä tyhjiin vieraiden kahdeksannen osuman. Henri Johansson kavensi vielä loppuluvut neljä sekuntia ennen summeria, mutta Nokian kiri oli alkanut liian kaukaa ja liian myöhään. Illan tehomiehet olivat KrP:n Mikko Laakso (2+1) ja Henri Johansson (2+1) sekä Classicin Eetu Sikkinen (1+2).

Esa Takalon ottelukuviin

Illan toisessa ottelussa nähtiin selvät numerot, kun TPS nousi sarjassa neljänneksi murjottuaan kotonaan jumbo Tiikereitä 10-4. Tiikerien ilonaiheiksi tänään jäivät tasalukemiin 1-1 pelattu avauserä sekä Mattias Kokljuschkinin avausmaalin, jonka TPS:n Miko Kailiala tosin kuittasi rangaistuslaukauksesta vain 18 sekuntia myöhemmin. TPS ratkaisi pelin toisessa erässä, jonka se vei 5-0. MM-kisoihin nimetty Mikko Hautaniemi sekä Janne Hoikkanen olivat voittajien pistehait kummankin lauottua kaksi maalia ja syötettyä yhden. Liigauransa avausmaalin teki Juho Koskinen viedessään TPS:n 3–1-johtoon.