Classic väsytti EräViikingit, SPV selkeä Pohjanmaan ykkönen

F-liigan molemmissa perjantain miesten otteluissa nähtiin identtiset numerot, kun mestari Classic löi vieraissa EräViikingit 8-2 ja Pohjanmaan derbyssä Seinäjoen Peliveljet kotonaan samoin lukemin Nurmon Jymyn.

EräViikingit piti kodikkaassa Tapanilan Mosahallissaan pelin tasaisena kaksi erää, kun Joakim Lund ensin käytti kotijoukkuetta johdossa ja sitten Ossi Jalonen vielä tasoitti viivasta toisen erän tilanteeksi 2-2. Päätösjakson vei sitten Classic murhaavasti 6-0. Ensin Albert Koskinen iski johtomaalin ja perään Mikko Leikkanen tilanteeksi 2-4. Tämän jälkeen otti ohjat F-liigan supersnaipperi Sami Johansson laukomalla neljä perättäistä maalia. Ensimmäiset kaksi syntyivät ylivoimalla Jani Kukkolan sekä Otto Blomqvistin jäähyistä ja loput kaksi tyhjiin kotijoukkueen koettaessa riskillä ilman maalivahtia.

Seinäjoella ero syntyi nopeammin, vaikka Jymyn Niko-Arttu Perälä vielä avauserässä kavensikin tilanteeksi 2-1. SPV johti ensimmäisen erän jälkeen 3-1 ja toisella tauolla jo 6-2. Petri Hakonen höysti illan maaliaan kolmella syöttöpisteellä, ja kolmeen pisteeseen ylsivät Jeri Heikkilä (2+1) sekä Sami Koski (1+2).

Classic komeilee nyt tutulla paikallaan liigakärjessä viisi pistettä edellä kaksikkoa Oilers ja Happee.

Arkistokuva: Esa Takalo