Yhdeksäs yritys toi SSRA:lle kauden avauspisteen mutta häviöputki jatkui

Viime kevään pronssijoukkue SSRA avasi yhdeksännellä yrityksellä pistetilinsä tämän kauden F-liigan A-lohkossa, tosin vain yhdellä pisteellä, kun Classic vei iltapäivän kamppailun jatkoajalla 6-5. Lohkon toisessa kamppailussa TPS kaatoi Turun paikallisessa FBC Loiston 5-1.

Tampereella johti SSRA vielä toisen erän lopulla 5-2, mutta Suvi Hämäläisen kavennus aloitti Classicin nousun. Päätöserän puolivälissä Johanna Homi nosti kotijoukkueen ylivoimalla maalin päähän, ja tasoituksen laukoi vain 17 sekuntia ennen loppusummeria kuudella viittä vastaan Kristiina Kauppila. Jatkoaika ehti viimeiselle minuutilleen, kun Julia Woivalin jatkoi maalillaan oululaisten tappioputkea.

Turussa tahkottiin vielä pelin puolivälissä tasanumeroissa 1-1 ennen kuin Joanna Kaasalainen laukoi TPS:n johtoon ja Milla Nordlund vain neljä sekuntia ennen taukosummeria lukemiksi 1-3. Kolmaskaan erä ei tuonut lisämaalia Loistolle mutta Sofia Leinon ja Seraina Fitzin osumat TPS:lle.

B-lohkossa SaiPa kasvatti etumatkaansa sarjakärjessä 6–0-kotivoitolla Pirkoista, kun kakkonen Helsinki United samaan aikaan hävisi kotonaan O2-Jyväskylälle 3-4.

Voittomaaliksi Lappeenrannassa jäi Kati Kutisaarin SaiPalle yhdeksän sekuntia ennen avauserän loppua laukoma avausosuma. Heti toisen erän aluksi Miisa Turunen ja Juuli Hakkarainen kasvattivat eroa kahdessa perättäisessä vaihdossa, ja loput maalit nähtiin päätöserässä. Miia Maarasen nollapeli irtosi tänään kymmenellä torjunnalla, kun kollega Piia Vilosta kohti viuhui toisessa päässä peräti 34 palloa.

Helsinki United lähti vielä ottelun viimeiselle kymmenminuuttiselle 2–1-johdossa, mutta sitten Katriina Louna ja Jessica Lustig siirsivät vain 15 sekunnin välein syntyneillä maaleilla keskisuomalaiset edelle. Jasmin Paloniemi tasoitti vielä ylivoimalla, ja SaiPaa jahtaava kotijoukkue haki vielä voittomaalia kuudella viittä vastaan, mutta viisi sekuntia ennen loppusummeria Roosa Pelto-Arvo laukoi tyhjiin voiton 02-Jyväskylälle.

Lohkon hännillä nousija Bue Fox paranteli asemiaan kaatamalla kotonaan Welhot 7-5, kun pisteen perässä ollut Steelers samaan aikaan taipui kotonaan ÅIF:lle rangaistuslaukauksilla 2-3.

Toisessa erässä kolme maalia tappiolla ollut Welhot nousi rinnalle lukemiin 4-4 ja kuittasi kuusi minuuttia ennen loppua vielä Blue Foxin 5–4-maalinkin, minuuttia myöhemmin kotijoukkueelta löytyi vielä yksi vaihde. Sofia Holm laukoi voittomaaliksi jääneen 6–5-osuman, ja vain 21 sekuntia myöhemmin hän oli uudelleen asialla ja sinetöi hattutemppunsa iskien loppunumerot.

Steelers käväisi aluksi johdossa ja tuli vielä kolmannessa erässä Mari Seppäsen maalilla tasoihin Katri Ojalan ja Pinja Jaakkolan osuttua tällä välin ÅIF:lle. Maalittoman jatkoajan jälkeen oli voittaja haettava rangaistuslaukauskisasta, joka ratkesi ÅIF:n eduksi viidennessä parissaan. Steelersin Heli Haapalahti ei saanut palloa Johanna Järvisen maaliin, ja ÅIF:n viides laukoja Bea Karling ohitti nuorten maailmanmestarivahti Juulia Katajan.

Arkistokuva ottelusta SSRA–Classic: Ari Arola