Uutiset

EräViikinkien Daniel Tenhoselle yhden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt EräViikinkien Daniel Tenhoselle yhden ottelun pelikiellon kontaktista Classicin Nico Saloon F-liigan ottelussa EräViikingit–Classic 5.11.2021.

Kurinpitodelegaatio perustelee:

Kyseessä on pelinomainen ja nopea tilanne, jossa Tenhonen pyrkii etenemään maalille laukauksen jälkeen. Hän pyrkii väistämään Saloa siinä kuitenkaan onnistumatta ja törmäyksen seurauksena menettää tasapainonsa ja pyörähtää voimakkaasti. Ilmalennon aikana Tenhosen on reagoitava nopeassa tilanteessa ja huonossa tasapainossa, mikä on haastavaa. Nämä seikat katsotaan lieventäviksi seikoiksi rangaistusta määritettäessä. Kurinpitodelegaatio kuitenkin katsoo, että Tenhonen ojentaa holtittomasti mailansa kohti Saloa väistötilanteessa, mikä johtaa voimakkaaseen kontaktiin. Tenhonen on lieventäväksi katsotuista seikoista huolimatta vastuussa toiminnastaan tilanteessa ja osoittaa siten piittaamattomuutta toisen pelaajan terveyttä ja turvallista pelaamista kohtaan, vaikkei hänen tarkoituksenaan olisikaan osua vastapelaajaan väkivaltaisesti.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: