Uutiset

Ottelun PSS–SB-Pro videotutkintapyyntö ei johtanut rangaistuksiin

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio ei määrännyt rangaistuksia 5.11.2021 pelatun F-liigan ottelun PSS–SB-Pro tilanteesta, josta otteluvalvoja oli tehnyt videotutkintapyynnön ja pääsarjojen videotuomari siirtänyt kurinpitokäsittelyyn.

PSS:n Marianne Väliaho osui ensi erän lopulla maalinedustilanteessa SB-Pron Karoliina Kujalaan.

Kurinpidodelegaation näkemys:

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Väliaho pelaa tilanteessa pelinomaisesti pyrkien suojaamaan vartalollaan maalivahtia pallon tavoittelussa. Tilanteessa Kujala kumartuu kohti mahdollista irtopalloa, kun Väliaho tulee väliin vartalollaan. Tilanne syntyy, kun Väliaho suoristautuu, Kujalan edelleen kurkotellessa palloa. Videolta ole havaittavissa Väliaholta tarkoituksellista taklausliikettä vartalolla tai käsillä.

Väliahon ei katsota syyllistyneen raakaan rikkomukseen. Tilanteesta ei määrätä lisärangaistusta.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: