Lauantain pommi paukahti Lahdessa: Tappiosta toiseen laahustanut LASB katkaisi Happeen voittoputken

F-liigan lauantain pommi paukahti Lahdessa, jossa kahdeksan kertaa peräkkäin hävinnyt LASB löi kahdeksan ottelun voittoputkessa porskuttaneen sarjakakkonen Happeen 6-4. LASB oli viimeksi voittanut 26. syyskuuta, ja seuraavana päivänä oli Happee kokenut edellisen tappionsa.

LASB oli johtanut tasaista mittelöä kolmesti ja Happee kerran, ja runsaat kaksi minuuttia ennen loppua tilanne oli vielä 4-4. Sitten Joni Puolakka löysi poikkisyötöllään MM-puolustaja Jonne Junkkarisen selän taa peruuttaneen Jukkapekka Auroilan ja tämä ohjasi pallo ohi Happee-vahti Markus Laakson. Happee yritti vielä kuudella viittä vastaan mutta runsas minuutti ennen loppua Daniel Megyaszai katkaisi syötön ja nosti tyhjiin illan toisen maalinsa. Happeen valot sammuivat lopullisesti puoli minuuttia ennen loppusummeria, kun Peter Kotilainen torppasi puolustuspäädyssä LASB-pelaajan punaisen kortin arvoisesti yli laidan ja poistui suihkuun ennen muuta joukkuetta. Video tilanteesta Ruudussa

EräViikingit otti viidennellä yrittämällä kauden ensimmäisen kotivoittonsa ja pudotuspelipaikan kannalta tärkeät pisteet kaatamalla OLS:n 5-4. Kahdesti tappiolla ollut EräViikingit tuli pelin puolivälissä tasoihin Tommi Rosendahlin osumalla, ja erän lopussa Mika Majalahti pommitti jo ottelun toisen komean yläkulmaosumansa vieden kotijoukkueen 4–3-johtoon. Päätöserän puolivälissä sijoitti Tuomas Aho maalivahdin torjumasta pallosta EräViikinkien viidennen osuman, joka jäikin voittomaaliksi, kun OLS kavensi vielä kuudella neljää vastaan.

Kautensa kolmella tappiolla aloittanut TPS voitti tänään yhdeksännen kerran peräkkäin, kun SPV nöyrtyi Kupittaalla 7-2. Voittomaaliksi jääneen  3–0-osuman nosti jo avauserässä rangaistuslaukauksesta Miko Kailiala, joka merkkautti tänään hattutemppun. TPS johti runsaat kolme minuuttia ennen loppusummeria jo 7-0 ennen kuin Jari Hankkio ja Henri Urmas pilasivat Oskari Fäldenin nollapelin ilman maalivahtia laukomillaan osumilla.

F-liigan ääripäiden tasoero mitattiin tänään Lempäälässä, jossa kärki Classic riepotteli nollakerhossa riutuvaa Tiikereitä 14-4. Yhdeksän Classicin pelaajaa pääsi maalin makuun Oskari Heikkilän ja Sami Johanssonin nakutellessa hattutemput. Ottelun erikoisin osuma oli avauserässä nähty Classicin 2–0-maali, jossa avauspaikkaa kaikessa rauhassa tähyillyt Tiikerien Miika Iskanius onnistui sutimaan pallon oman maalivahtinsa jalan kautta omaan verkkoon. Video tilanteesta Ruudussa