Steelers nousi maukkaaseen voittoon Pirkkalassa, SaiPan dominointi jatkuu

Steelers otti tärkeät kolme pistettä F-liigan naisten B-lohkossa, kun se kaatoi Pirkkalassa Pirkat selvästi 7-3. Päivän muissa otteluissa SaiPa vankisti lohkojohtoaan voittamalla vieraissa Blue Foxin ja Welhot nousi ohi O2-Jyväskylän lyömällä sen kotonaan 6-3.

Pirkat meni vielä ottelun puolivälissä Emma Kärjen maalilla 3–1-johtoon, mutta Titta Ahola ja Heli Haapalahti toivat Steelersin vielä ennen taukoa rinnalle. Kolmas erä oli sitten Teräsnaisten juhlaa, kun ensin iski kahdesti Heli Haapalahti, sitten Jenni Santaluoto ja vielä kruunuksi Santaluoto sijoitti loppunumerot Pirkkain tyhjään verkkoon. Santaluoto ja Haapalahti saivat kumpikin tuulettaa tänään hattutemppua.

Liigannousija ja kärkijoukkueen mittelö Uudenkaarlepyyn Tähtihallissa näytti vielä avauserässä odotettavan epätasaiselta SaiPan karatessa peräti 0–5-johtoon. Pelille herättyään Blue Fox kiri kolmannessa Pia Juhalan maalilla jo tilanteeseen 4-6, mutta siihen kiri kuivui, ja viimeisellä kympillä osui enää Veera Lokka loppunumerot vieraille. Blue Foxin Suvi Luomaranta (2+1) sekä SaiPan Veera Lokka (2+1) ja Elina Suutari (1+2) olivat päivän kolmen pisteen pelurit.

Welhot lähti karkuun tasalukemista 1-1, kun Anna-Reetta Töllin 2–1-maali avauserän lopulla sai toisessa jatkokseen Marika Lapin ja Silja Kuuselan maalit. O2-Jyväskylä nousi vielä kahdesti kahden maalin päähän, mutta Iina Latvalan 5–3-kavennus päätöserän alussa jäi vieraiden viimeiseksi ja Makreeta Heikkilä sai sinetöidä kotivoiton kolme minuuttia ennen täyttä aikaa syntyneellä osumallaan.

Arkistokuva: Esa Jokinen