Uutiset

Jymyn Viljami Järvikankaalle ei lisäseuraamuksia

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio ei määrännyt Nurmon Jymyn Viljami Järvikankaalle lisärangaistuksia tilanteesta josta hänelle tuomittiin pelirangaistus 20.11.2021 pelatussa F-liigan ottelussa OLS–Jymy.

Kurinpitodelegaatio perustelee:

Kyseessä on pelinomainen tilanne, jossa Järvikangas pyrkii estämään vastustajaa pääsemästä palloon kiilaamalla tämän eteen tai ottamalla kontaktin. Järvikangas ei tilanteessa tee erityistä taklausliikettä, kiihdytä nopeuttaan tai nosta käsiään, joten tilanteen seuraus vaikuttaa pääosin tahattomalta. Järvikankaan pääasiallinen fokus on tilanteessa pallossa. Kinnusen peliasennon mataluus osumahetkellä pallontavoittelusta johtuen myötävaikuttaa osuman syntyyn.

Järvikankaan pelaaminen tilanteessa on kuitenkin varomatonta ja hän aiheuttaa omalla toiminnallaan osuman ja vaaratilanteen. Järvikangas on näin ollen syyllistynyt tilanteessa rikkeeseen, muttei lisärangaistuksia edellyttävään rikkeeseen.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: