Uutiset

Videotutkintapyyntö ottelusta Steelers–Helsinki United ei johtanut rangaistuksiin

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio ei määrännyt rangaistuksia 21.11.2021 pelatun F-liigan ottelun Steelers–Helsinki United tilanteesta, jossa Helsinki Unitedin Salla Palola osui keskialoituksen jälkeen Steelersin pelaajan päähän.

Asia tuli käsittelyyn Steelersin tekemällä videotutkintapyynnöllä.

Kurinpitodelegaatio tiivisti perustelunsa näin:

Helsinki Unitedin Salla Palolan ja Steelersin Heli Haapalahden välinen kontakti tapahtuu heti aloituksen jälkeen. Kiistapallossa olevat pelaajat kääntyvät pallon ympärillä ja aloituksessa oleva Haapalahti lähtee voitettuaan pallon kääntymään ensin kohti hyökkäyspäätä, mutta jatkaa sen jälkeen kiertoliikettään kohti laitaa. Palola tulee samalla laidasta kohti aloittajia. Haapalahti kääntyy aloituksen jälkeen kumarassa asennossa kohti Palolaa, jolloin he törmäävät. Palola on hieman kääntänyt vasenta kylkeään eteenpäin ja hänen olkapäänsä tai olkavartensa osuu Haapalahtea kasvoihin, jolloin Haapalahti loukkaantuu.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Palola ei ole välttämättä voinut ennakoida Haapalahden kääntyvää liikettä häntä kohti. Vaikka Palolan kontakti Haapalahteen on omiaan aiheuttamaan vaaratilanteen ottaen huomioon Palolan vartalon kääntämisen ja on johtanut Haapalahden loukkaantumiseen, katsomme että kontakti on suurelta osin johtunut Haapalahden suunnanmuutoksesta ja matalasta asennosta, pelaajien pituuserosta sekä Palolan lyhyestä reagointiajasta.

Kurinpitodelegaatio katsoo siten, että kyseessä ei ole sellainen salibandyn pelisääntöjen (617/2) mukainen raaka rikkomus, josta kuripitoelimen olisi määrättävä pelirangaistus.

Kurinpitodelegaatio ei määrää tilanteesta rangaistusta.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: