Uutiset

Ottelun Karhut–Happee pelirangaistuksesta ei lisäseuraamuksia

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio ei määrännyt lisäseuraamuksia tilanteesta, jossa erotuomarit tuomitsivat Karhujen Tuomas Huhtalalle pelirangaistuksen 19.12. pelatussa F-liigan ottelussa Karhut–Happee.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut näin:

Sekä Huhtala että Siekkinen tavoittelevat irtopalloa. Huhtala onnistuu kurottamaan palloon ensimmäisenä, minkä jälkeen hän törmää Siekkiseen siten, että hänen olkapäänsä/olkavartensa osuu tätä pään alueelle.

Kyseessä on pelinomainen tilanne, jossa molemmat pelaajat tavoittelevat palloa ja toisen ehdittyä ensin palloon tapahtuu törmäys. Kumpikaan pelaajista ei selkeästi muuta liikesuuntaansa eikä videolta ole myöskään nähtävissä, että Huhtala erityisesti nostaisi kättään kohti Siekkisen päätä tai kohdistaisi olkapäällään iskun Siekkiseen.

Huhtalan pelaaminen on tilanteessa varomatonta, mutta kurinpitodelegaatio katsoo, ettei Huhtalan rike ole sen kaltainen, että siitä tulisi määrätä lisärangaistuksia.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: