Uutiset

F-liiga jatkuu toistaiseksi tyhjille katsomoille

F-liiga jatkuu kiristyneistä koronarajoituksista huolimatta normaalin otteluohjelman mukaisesti. Salibandyliitto ja F-liiga seuraavat päivittäin viranomaisten ohjeistuksia.

Vuoden 2022 puolella koronarajoitustoimet ovat kiristyneet ympäri Suomea – sen myötä muun muassa ottelutapahtumien järjestäminen yleisölle on toistaiseksi kielletty.

Tämä on tarkoittanut, että tammikuun alussa F-liigan puolella on jouduttu pelaamaan tyhjille katsomoille.

– Olemme käyneet paljon keskusteluita heti joulun jälkeen seurojen kanssa ja yleinen ilmapiiri on selkeä: pelit halutaan pelata, vaikka tyhjille katsomoille pelaaminen ei ole koskaan ideaalitilanne. F-liigan seuroille tilanne alkaa käydä kohtuuttomaksi, jollei yleisö pääse takaisin katsomoihin. Yhteiskunnallinen taloudellinen tuki on välttämätöntä toiminnan turvaamisen kannalta, F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen avaa.

F-liiga seuraa päivittäin viranomaisten ohjeita. Nurmisen mukaan nyt korostuu saumaton yhteistyö F-liigan seurojen, F-liigan, Salibandyliiton kilpailutoiminnan ja terveysviranomaisten kesken, jotta pystymme jatkamaan vastuullisesti liigatason toimintaa voimassa olevien ohjeistusten mukaisesti.

– F-liigaseurojen kanssa mahdollistimme jo viime kaudella turvalliset olosuhteet kauden läpiviemiseen. Terveysturvallisuus edellä mennään myös nyt – seuraamme viranomaisten ohjeistuksia tarkasti ja reagoimme tarvittaessa niihin nopeasti.

Kuva: Juhani Järvenpää