Classic karkasi FBC Loistolta toisessa erässä, SSRA jyrää voittoputkessa

Classic vahvisti asemiaan A-lohkon nelosena ja sammutti FBC Loiston toiveita pudotuspelien kotiedusta kaatamalla turkulaiset Lempäälässä 5-2.

Ottelu ratkottiin toisen erän toisella puolikkaalla Classicin eduksi, vaikka Maija Väätäjä ensin karkasikin sivaltamaan FBC Loiston 1–2-johtoon napattuaan pallon Natalia Pitkäkankaalta. Perään iski kuitenkin Classic neljä maalia neljässä minuutissa. Sofia Lappalainen kiemurteli puolustuksen läpi nostamaan tasoituksen, Jenni Torkki pommitti Suvi Hämäläisen pitkästä poikkisyötöstä johto-osuman, Hanna Pukero päätti näyttävän syöttökuvion 4–2-maaliin ja Suvi Hämäläinen käveli vielä rangaistuslaukauksesta Classicille viidennen. Päätösjaksolla tamperelaiset pystyivät varmistelemaan voittoaan, ja Loiston niistyi viimeistään viimeisellä minuutilla otettuun kaksiminuuttiseen liian monesta pelaajasta kaukalossa.

Ottelu oli Classicin ensimmäinen Juuso Koskisen komennossa tähänastisen päävalmentajan Pekka Niemisen jäätyä henkilökohtaisista syistä sivuun.

Lue: Classicin naisten joukkueen valmennukseen muutoksia

Kauden 12 ottelun tappioputkella aloittanut SSRA otti jatkoksi jo kolmannen perättäisen voittonsa, kun sarjakolmonen EräViikingit nöyrtyi Oulussa komeasti 7-3. Vieraat nousivat vielä avauserässä kahden maalin takaa tasoihin mutta kykenivät toisessa vastaamaan SSRA:n kahden maalin nykäisyyn enää Maura Paajasen runnomalla pukukoppikavennuksella. Kolmannessa puski palloa enemmän pitänyt EräViikingit laukaisupaikkansa yllätyksettömiin paikkoihin ja pallot peittoihin, mutta kotijoukkue näytti maalinteon mallia. Sara Tikkanen iski puolustajan jaloista ensimmäisellä liigamaalillaan 5-3, Linda Holpainen Essi Ronkaisen tarjoilusta 6-3 ja vielä Saara Pilto kruunuksi tyhjiin loppunumerot. Sanni Uimarihuhta teki SSRA:n maaleista kaksi yllätettyään ErVi-vahti Sanna Viitasen kaksi kertaa hiukan halvasti, mutta kolmatta ei sitten syntynyt edes illan paremmista paikoista.

SSRA nousi voitollaan ohi Kooveen seitsemänneksi, ja jumboksi valahtanut Koovee tiedotti tänään vapauttaneensa päävalmentajansa Kari Lehtisalon tämän tehtävistä. Päävalmentajaksi nousee Juha Kurki.

Ari Arolan ottelukuviin

B-lohkossa sen kakkonen Helsinki United kesti vieraissa sarjanousija Blue Foxin hurjan loppukirin ja toi pisteet etelään 5–4-voitolla. Ottelu näytti jo ratkeavan Riina Latvakosken nostaessa Unitedin toisen erän lopulla 0–4-johtoon, mutta kolmas erän oli Blue Foxin. Mette Weckstén kavensi kahdesti, ja Henriikka Keinäsen 2–5-osuman jälkeen oli Sofia Lahden vuoro osua kahdesti kotijoukkueelle. Kelloon Lahden toisen maalin jääneet 26 pelisekuntia eivät kuitenkaan enää riittäneet tasoitukseen. Voittajien ja ottelun pistehai oli saldolla 2+2 Riina Latvakoski.