Espoolaiset kiihdyttivät tasaisista aluista komeisiin kotivoittoihin

F-liigan illan molemmat ottelut pelattiin Espoossa, jossa nähtiin kaksi komeaa kotivoittoa, kun Oilers kaatoi Happeen 7-2 ja Westend Indians Tiikerit 6-1. Kumpikin mittelö oli pitkään tasainen ennen kuin kotijoukkueet menivät menojaan.

Tapiolassa iski Happee ottelun avausmaalin ja nousi vielä toisen erän puolivälissä Matti Minkkisen osumalla tasalukemiin 2-2. Tuomas Iiskolan takatolppanaulaus ja ja Happeen Jami Mannisen epäonninen kurotus omaan verkkoon saattelivat kuitenkin Öljymiehet jo erätauolle 4–2-johdossa, ja viimeisellä viisiminuuttisella Markus Markkola, Rasmus Kainulainen sekä tyhjiin osunut Santeri Lindfors komistelivat vielä lukemia. Markkolan illan toisen ja melkein suoraan keskialoituksesta rakentuneen Kainulaisen osuman välissä ehti pelikello käydä vain kahdeksan sekuntia.

Jarmo Koskelan ottelukuviin

Vastaava käsikirjoitus rakensi tarinan Otahallissa, kun sarjajumbo Tiikerit johti vielä toisen erän puolivälissä Miika Iskaniuksen maalilla. Valtteri Kainulainen sekä Aaro Astala saattelivat kuitenkin Heimon kahden maalin taukojohtoon, ja päätöserään Indians herkutteli vielä neljä osumaa. Puolustaja Otto Lehkosuo sekä Valtteri Kainulainen kokosivat tehot 2+1.

Oilers nousi illan voitollaan kahden pisteen päähän toisena olevasta Nokian KrP:stä ja Indians pisteen päähän viidentenä olevasta Happeesta. Vain neljä pistettä saalistanut Tiikerit on jäänyt hännillä Karhuista kuusi pistettä.

Kuva: Jarmo Koskela