Uutiset

Jussi Piha lopettaa uransa tähän kauteen - kertoo avoimesti tunteikkaasta päätöksestään

Jussi Pihan hieno pelaajaura päättyy tähän kauteen. Classicin huippunimi kertoi isosta päätöksestään perjantaina sosiaalisessa mediassa. 

Piha on ehtinyt kokea urallaan paljon – käynnissä oleva kausi on hänen 16:s liigassa. Ennen Classicia Piha ehti edustaa Esport Oilersia yhteensä kuuden liigakauden ajan. Yhteensä Pihalla on kasassa tällä hetkellä 463 liigapeliä, kun yhteen lasketaan runkosarjan ja pudotuspelien ottelut.

Pihan palkintokaapista löytyy kuusi SM-kultaa, yksi hopea ja kaksi pronssia. Hän oli voittamassa MM-kultaa Suomen maajoukkueessa vuonna 2018.

Lue Pihan tunteikas viesti tästä:

Yksi elämäni isoimmista ja vaikeimmista päätöksistä 👇 ⁣

Oon tehnyt päätöksen, joka ei heilauta ihmiskuntaa, mutta vaikuttaa isosti muhun. ⁣
Oon jo monena vuotena pohtinut pelaamisen jatkoa. Aiemmin vaimokin on jo etukäteen tiennyt, että en edes oikeasti pohdi, vaan pelaamisen jatko on ollut itsestäänselvää. Tällä kertaa tilanne oli eri. Monen asian summana ja kokonaisuutta pohdittuna olen päättänyt, että mun peliura loppuu tähän kauteen. ⁣

Päätöstä pohtiessa ja sen jälkeen oon itkenyt monta kertaa. Mua pelottaa mahdollinen identitenttikriisi ja tyhjiö minkä tuun kokemaan kun pelit loppuu. ⁣
Oon kokenut toisaalta myös helpotusta. Odotan vapautuvani urheilijan elämän kuplasta, joka vapauttaa toivottavasti henkistä energiaa ja pääsen keskittymään elämässä muihin asioihin. ⁣

Halusin saada asian päätökseen ajoissa, jotta voin keskittyä ja nauttia täysillä viimeisiin tansseihin. Nyt viritellään ukko vielä kerran timanttiseen iskuun ja jahdataan kannua hienojen ukkojen rinnalla 🕺 ⁣

En usko sen kummemmin ylempiin voimiin, mutta nyt oon esittänyt pari toivetta: kaikkien (myös lasten ja nuorten) pelit sekä harrastukset pysyy käynnissä ja mä saan lopettaa urani yhdessä yleisön kanssa 🙌🙏 ⁣

#16