Classic ja TPS hakivat runsasmaaliset vierasvoitot

Kärkijoukkueet jyräsivät lauantaina F-liigan miesten sarjassa, kun ykkönen Classic löi vieraissa LASBin 9-6 ja neljäntenä oleva TPS samoin vieraissa Nurmon Jymyn peräti 11-3.

Lahdessa tahkottiin vielä avauserä tasalukemiin 1-1, mutta toisen aluksi Ville Lastikka, Albert Koskinen ja Konsta Tykkyläinen laukoivat Classicille viidessä minuutissa kolmen maalin etumatkan. LASB kiri toisen tauon tilanteeksi taas 4-5, mutta päätösjakson aluksi vieraat karkasivat Sami Johanssonin sekä Albert Koskisen osumilla uudelleen eikä LASB enää ehtinyt mukaan. Kolme maalia tehneellä Koskisella oli ottelun päätösssekunneilla mahdollisuus vielä neljänteen rangaistuslaukauksesta, mutta hän ei onnistunut ohittamaan kotijoukkueen maalissa torjunutta Antti Ripattia.

Seinäjoella teki TPS pelin selväksi heti alussa, kun Janne Nurminen, Miko Kailiala, Tatu Kanervisto ja Jere Niemelä laukoivat turkulaisille heti ensimmäiseen erään neljän maalin johdon. Niko-Arttu Perälä kavensi toisen erän viimeisellä sekunnilla lukemiksi 2-5, mutta TPS:n Lauri Stenforsin osuma heti päätösjakson avausminuutilla palautti mieliin, kuka peliä vie. Vieraat latoivat viimeiseen erään tylysti vielä kuusi maalia, ja turkulaisten riveistä löytyi tänään yhdeksän eri maalintekijää. Kolmeen tehopisteeseen ylsivät Janne Nurminen (1+2). Aleksi Ahokas (1+2) ja Toni Salminen (0+3).